ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

PlayStation 5: παιχνίδια θα προσφέρουν δωρεάν demo στους gamers

Μια νέα ενδιαφέρουσα φήμη κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες για το PlayStation 5, η οποία αφορά τη δυνατότητα δοκιμής παιχνιδιών προτού τα αγοράσεις. Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Sony εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαιτήσει από όλους τους δημιουργούς να έχουν έτοιμες demo εκδόσεις των παιχνιδιών τους, έτσι ώστε ο gamer να μπορεί να τα δοκιμάσει για λίγο πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε τελική αγορά.
Επιπρόσθετα, η Sony λέγεται ότι θα ετοιμάσει ξεχωριστή ενότητα στο PlayStation Store όπου θα μπορείς να ξεκινήσεις το demo του παιχνιδιού που σ’ ενδιαφέρει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειαστεί κάποιο download στο PS5. Δεν αναφέρεται πουθενά η φράση game streaming, αλλά προφανώς αυτός θα είναι ο τρόπος για να εξυπηρετηθεί μια τέτοια λειτουργία.
Σε περίπτωση που επαληθευτεί η φήμη, θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που θα διέπουν την κάθε demo έκδοση ή αν θα είναι στο χέρι του εκάστοτε developer να αποφασίσει τι θα συμπεριλαμβάνει σε αυτήν (π.χ. το πρώτο κεφάλαιο σε ένα adventure game ή ορισμένο αριθμό αγώνων σε sports games ή 2-3 πίστες σε racing games ή χρονικό όριο).
Εξάλλου, ένα τέτοιο σενάριο game streaming για τα demos θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Sony ως μια καλή δοκιμαστική πλατφόρμα προκειμένου να λανσάρει μελλοντικά τη δική της πλήρη game streaming υπηρεσία.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5

Αν δεν προκύψουν προβλήματα στην παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά κατά το Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2020.

PlayStation 5 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

CPUx86-64-AMD Ryzen “Zen 2”
8 Cores / 16 Threads
Variable frequency, up to 3.5 GHz
GPUAMD Radeon RDNA 2-based graphics engine
Ray Tracing Acceleration
Variable frequency, up to 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)
System MemoryGDDR6 16GB
448GB/s Bandwidth
SSD825GB
5.5GB/s Read Bandwidth (Raw)
PS5 Game DiscUltra HD Blu-ray, up to 100GB/disc
Video OutSupport of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver.2.1)
Audio“Tempest” 3D AudioTech

Δεν υπάρχουν σχόλια