ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα έκδοση του Ubuntu Linux είναι πλέον διαθέσιμη

Το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 20.04 είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος σε όλους με την έκδοση του πυρήνα Linux 5.4.
Συνολικά, αυτή είναι μία σημαντική αναβάθμιση για το λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως για τους χρήστες desktops, laptops, servers, αλλά και υλοποιήσεων στο cloud. Το όνομα που συνοδεύει το νέο λειτουργικό σύστημα είναι Focal Fossa και φέρνει αρκετά νέα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στους χρήστες Ubuntu Linux.
Ένα από αυτά είναι και το WireGuard Virtual Private Network, το οποίο υποστηρίζεται πλήρως και προσφέρει στον τελικό χρήστη τη δυνατότητα να έχει το δικό του VPN εύκολα και γρήγορα, με ενισχυμένη κρυπτογράφηση, μιας και το θέμα της ασφάλειας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της δικτύωσης μέσω VPN. Παράλληλα, υποστηρίζεται πλήρως το σύστημα διαχείρισης αρχείων Z File System της Oracle, το οποίο ενισχύει την ασφάλεια των δεδομένων τοπικά.


Το ζήτημα της ασφάλειας είναι κάτι στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη νέα έκδοση, μέσα από μια νέα προσέγγιση που καθιστά το Linux για μια ακόμα φορά μια πρόταση που θα έπρεπε να εξετάσουν οργανισμοί και επιχειρήσεις. Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο του νέου λειτουργικού είναι το γεγονός ότι προσφέρεται υποστήριξη έως και 10 ετών όχι μόνο για το βασικό σύστημα, αλλά και για 30.000 άλλες εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.
Για το Focal Fossa Ubuntu υπάρχει βελτιωμένη απόδοση σε όλα τα συστήματα, νέα themes, νέες οθόνες κλειδώματος και αρκετές από τις γνωστές default εφαρμογές στη νεότερη έκδοσή τους για τις βασικές εργασίες με έναν υπολογιστή. Υποστηρίζονται επίσης, οι εφαρμογές του Google G Suite και το Microsoft Exchange.

Όσοι θεωρούν ότι μια έκδοση του Linux δεν έχει σχέση με το gaming, εδώ θα βγουν λανθασμένοι, καθώς έχουν προστεθεί όλοι οι drivers της NVIDIA, ενώ το Game Mode είναι ένα εργαλείο που διαχειρίζεται τις λειτουργίες του συστήματος, με στόχο τη βέλτιστη απόδοση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, για να έχει κανείς πρόσβαση στις διαθέσιμες εφαρμογές, αρκεί να επιλέξει το Snap Store, το οποίο έχει αντικαταστήσει το Ubuntu Software.

Δεν υπάρχουν σχόλια