ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Messages: Δοκιμές για αντιδράσεις με emoji στα μηνύματα

Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο με το iMessage της Apple στον κόσμο του Android OS. Αν περιμένουμε από κάποιον να τα καταφέρει, τότε αυτός δεν είναι άλλος από τη Google, η οποία βλέπει την εφαρμογή Messages να κυριαρχεί στον χώρο, μιας και καταγράφει περισσότερα από 1 δισ. downloads παγκοσμίως.
Η εφαρμογή Messages υποστηρίζει την επόμενη γενιά των γραπτών μηνυμάτων, τα RCS*, με τη Google να λανσάρει τη λειτουργία τους από μόνη της σε ορισμένες χώρες προσφέροντας ό,τι πιο κοντινό στο iMessage. Τώρα, η εταιρεία δοκιμάζει ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τα εισερχόμενα μηνύματα αφήνοντας emojis. Τα διαθέσιμα emojis είναι λίγα για την ώρα και εμφανίζονται μόνο στα RCS και όχι στα παραδοσιακά SMS, κρατώντας παρατεταμένο το μήνυμα που θέλεις.

messages-emoji-reaction.jpg
Η δυνατότητα αυτή εμφανίζεται στον χρήστη μόνο εάν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία των RCS στη δική του εφαρμογή Messages. Σε περίπτωση που δεν υποστηρίζονται, τότε θα του έρχεται μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι ο συνομιλητής του απάντησε χρησιμοποιώντας κάποιο emoji.
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Google, ούτε εμφανίζεται το νέο χαρακτηριστικό σε όλους τους beta testers, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε αν θα λανσαριστεί μια τέτοια δυνατότητα γενικά στο Messages.
*RCSΠρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια