ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nvidia Ampere φέρνουν χρήση NVCache που θα επιταχύνει τους χρόνους φορτώματος παιχνιδιών

Τις τελευταίες μέρες, όλο και περισσότερες φήμες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επερχόμενες Ampere της Nvidia.



Οι τελευταίες πληροφορίες προέρχονται από ένα κανάλι στο YouTube, το "Moore's Law is Dead", διά μέσου του οποίου αποκαλύπτονται "αποκλειστικές πληροφορίες εκ των έσω" σχετικά με τις Ampere. Αυτό που αναφέρεται στο video είναι ότι οι Ampere δεν είναι απλά μια σμίκρυνση από τα 14nm στα 7nm με την προσθήκη επιπρόσθετων RT cores. Πρόκειται για μια πλήρη εξέλιξη της αρχιτεκτονικής Turing.

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι οι Ampere θα εισάγουν τη χρήση της επονομαζόμενης NVCache, η οποία θα λειτουργεί παρόμοια με την τεχνολογία της AMD, HBCC (High Bandwidth Cache Controller). Όπως και με αυτή την τεχνολογία, η NVCache θα χρησιμοποιεί κάποια μνήμη συστήματος (RAM + SSD) προκειμένου να επιταχύνει τους χρόνους φορτώματος των παιχνιδιών και να βελτιστοποιήσει τη χρήση VRAM.

large.72399_01_nvidia-ampere-rumor-nvcache-speeds-up-load-times-optimize-vram-usage_full.pnglarge.72399_02_nvidia-ampere-rumor-nvcache-speeds-up-load-times-optimize-vram-usage_full.png

Από τις ίδιες πηγές αναφέρεται ότι η GeGorce RTX 3060 θα είναι η "μεσαία" κάρτα της επόμενης γενιάς, αλλά θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με τη σημερινή ναυαρχίδα, RTX 2080 Ti. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του καναλιού, αυτές οι επιδόσεις αναφέρονται στο ray tracing.

Περισσότερες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική Ampere αναμένεται να έχουμε στο GTC 2020 keynote event που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες.  Η σειρά GeForce 3000 αναμένεται τον Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια