ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 46% μοιράζεται τις υπηρεσίες streaming με τους συγκατοίκους του


Η έκθεση της Kaspersky More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones διαπίστωσε ότι το 46% των ερωτηθέντων αισθάνεται άνετα να μοιράζεται υπηρεσίες streaming με τους συγκατοίκους του. Ωστόσο, ένας στους τρεις (32%) δεν είναι σίγουρος για την ασφάλεια των λογαριασμών του, επειδή δεν γνωρίζει τις ψηφιακές συνήθειες των τελευταίων. 
 Οι περιορισμοί που σχετίζονται με τον COVID-19 και η αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν τις ψηφιακές υπηρεσίες, καθιστώντας τους πιο ενήμερους για το κατά πόσον χρησιμοποιούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγκάτοικοί τους το Διαδίκτυο με ασφάλεια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απόφαση να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους λογαριασμούς για πλατφόρμες ψυχαγωγίας ή να ανακαλύψουν περισσότερα για τη διαδικτυακή συμπεριφορά του άλλου. Με γνώμονα τα παραπάνω, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να κοινοποιήσουν προσωπικά στοιχεία λογαριασμού προκειμένου να προσφέρουν αμοιβαία πρόσβαση στους συγκατοίκους τους. 
Εκτός από την κοινή χρήση λογαριασμών σε streaming πλατφόρμες, ένας στους τρεις (33%) δηλώνει ότι μοιράζεται τις διαδικτυακές υπηρεσίες σε καταστήματα λιανικής, όπως το eBay ή το Amazon Prime, με τους συγκατοίκους του. Επιπλέον, το 30% παραδέχεται ότι μοιράζεται λογαριασμούς για υπηρεσίες online παραγγελίας φαγητού, και τις συνδρομές του σε διαδικτυακά παιχνίδια (π.χ. Xbox Live). Διάγραμμα.1 Για ποιες από τις ακόλουθες υπηρεσίες μοιράζονται οι καταναλωτές στοιχεία σύνδεσης με τους συγκατοίκους τους; Ωστόσο, ταυτόχρονα, δεν είναι όλοι οι ερωτηθέντες σίγουροι πόσο ασφαλείς είναι οι συγκάτοικοί τους όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και αν αυτό θα επηρεάσει τις ψηφιακές τους συνήθειες. 
Για παράδειγμα, το 43% ισχυρίστηκε ότι ανησυχεί για αυξημένη διαδικτυακή δραστηριότητα μέσω υπηρεσιών streaming ή παιχνιδιού. Ένας στους τέσσερις (24%) ανησυχεί ότι οι ψηφιακές συνήθειες των συγκατοίκων του θα επηρεάσουν τις ταχύτητες του Διαδικτύου και έτσι θα επηρεάσουν την απόδοση των διαδικτυακών παιχνιδιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια