ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel πουλά το τμήμα μνημών NAND στην SK Hynix


 Μία ακόμη πολύ σημαντική συμφωνία για τον χώρο των ημιαγωγών έκλεισε σήμερα, καθώς η Intel συμφώνησε να πουλήσει το τμήμα ανάπτυξης και κατασκευής μνημών NAND στην Κορεάτικη SK Hynix έναντι $9 δισ.! Η SK Hynix αποκτά όλη τη δραστηριότητα της Intel στον τομέα των NAND SSD (components και wafers) και παίρνει στα χέρια της τη μονάδα παραγωγής της Intel στην Κίνα (Dalian).

Παρόλα αυτά, η Intel θα διατηρήσει στη δική της κατοχή το τμήμα των Optane και θα συνεχίσει την ανάπτυξη τους. Να σημειωθεί ότι οι Intel και SK Hynix θα ζητήσουν έγκριση για την εξαγορά από τις αρμόδιες αρχές μέσα στο 2021 και θα χρειαστεί σχεδόν 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί επίσημα.

Εφόσον όλα πάνε καλά, η SK Hynix θα πληρώσει αρχικά $7 δισ. στην Intel για τη μεταβίβαση όλων των υποδομών και του προσωπικού του τμήματος NAND SSD, καθώς και της μονάδας παραγωγής στην πόλη Dalian, ενώ όλα τα σχέδια κατασκευής των wafers και το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης θα περάσει στα χέρια των Κορεατών το 2025 έναντι $2 δισ. Μέχρι τότε, η Intel θα συνεχίσει να κατασκευάζει NAND wafers στη Dalian και θα της ανήκει ο σχεδιασμός και η παραγωγή αυτών των μνημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια