ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chrome 86: Σε ενημερώνει για την ασφάλεια των passwords σου

 


Η Google λανσάρει την έκδοση Chrome 86 για τον δημοφιλή web browser της και φέρνει αρκετές βελτιώσεις που αφορούν κυρίως την ασφάλεια των χρηστών στις mobile συσκευές και όχι μονο. Η σημαντικότερη όλων είναι ο αυτόματος έλεγχος των passwords που χρησιμοποιεί ο χρήστης, η ενημέρωση του για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί και οι συστάσεις για να τα αλλάξει.

Ο Chrome 86 μεταφέρει άμεσα τον χρήστη στην ειδική φόρμα αλλαγής password της εκάστοτε υπηρεσίας - ιστοσελίδας σε περίπτωση που εντοπίσει παραβίαση του. Ο έλεγχος των passwords γίνεται με κρυπτογραφημένη αποστολή τους από τον Chrome, έτσι ώστε να μη μαθαίνει ποτέ η Google τους συνδυασμούς username / password του χρήστη.

Μια άλλη λειτουργία είναι το Enhanced Safe Browsing, που μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης έτσι ώστε να προστατεύεται σε πραγματικό χρόνο από επιθέσεις malware, phishing και γενικότερα κακόβουλες ιστοσελίδες. Το τίμημα είναι, βέβαια, ότι μοιράζεσαι ακόμη περισσότερα δεδομένα της δραστηριότητας σου με τη Google.

google-86-security-1.jpg

Σε μελλοντική έκδοση του Chrome browser για Android και iOS θα προστεθεί η λειτουργία Safety Check, για χειροκίνητο έλεγχο των passwords οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο χρήστης, ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια της έκδοσης του Chrome browser που έχει εγκατεστημένη στη συσκευή του, καθώς και δυνατότητα βιομετρικής επιβεβαίωσης για την αυτόματη συμπλήρωση των passwords.

Στην έκδοση του Chrome 86 για υπολογιστές θα εμφανίζεται ειδοποίηση σε περίπτωση που μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων ανοίγει μεν σε HTTPS, αλλά μεταβιβάζει τις πληροφορίες σε HTTP, μπλοκάρει τη δυνατότητα αρχείων .zip ή .iso από ιστοσελίδες που δεν τρέχουν σε HTTPS, ενώ θα εμφανίζει με μεγάλο πράσινο σήμα επάνω δεξιά ότι υπάρχει διαθέσιμο update για τον browser. Τέλος, η Google υπόσχεται ακόμη καλύτερη διαχείριση της CPU και της μνήμης RAM, αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια