ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο νέος αισθητήρας Canon 250MP θα πάει την παρακόλουθηση σε νέο επίπεδο

 Έχουμε δει αρκετές φορές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση τη χρήση πολύ προηγμένων τεχνικών zooming σε εικόνες προκειμένου να βλέπουν πεντακάθαρα τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, αλλά η πραγματικότητα απέχει ακόμη αρκετά από την υλοποίηση τέτοιων τεχνολογιών. Τουλάχιστον, η Canon το προσπαθεί με έναν νέο αισθητήρα 250MP που προσφέρει πολύ μεγάλη καθαρότητα από πολύ μακρινές αποστάσεις.


Ο νέος αισθητήρας Canon LI8020SA 250MP CMOS προορίζεται για χρήση σε συστήματα παρακολούθησης και θα είναι διαθέσιμος για βιομηχανικές λύσεις μέσα στους επόμενους μήνες, με την Canon να τονίζει πως δεν πρόκειται να τον δούμε σε κάποια εμπορικά διαθέσιμη συσκευή στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Ο αισθητήρας έχει μέγεθος 29.35 x 18.88mm και δυνατότητα λήψης εικόνας ανάλυσης 19568 x 12588 pixels, δηλαδή 125 φορές υψηλότερη από Full HD ή 30 φορές μεγαλύτερη από 4K.

canon-250mp-sensor-1.jpg

Το μειονέκτημα του είναι ότι η λήψη video σε πλήρη ανάλυση πέφτει στα μόλις 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αρκετά πιο αργά από 24fps που χρειάζεται το ανθρώπινο μάτι για να αντιληφθεί κίνηση. Σημειώστε, πάντως, ότι μπορεί να προσφέρει λήψη 60fps σε ανάλυση Full HD, καθώς και την επιλογή για λήψη 8K στα 24fps σε συγκεκριμένα μέρη του video.

Δεν υπάρχουν σχόλια