ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

NASA: Ανέθεσε στη Nokia την ανάπτυξη δικτύου 4G για τη Σελήνη


 Μία ενδεχόμενη μελλοντική βάση στη Σελήνη θα καθιστούσε απαραίτητη τη δημιουργία υποδομής τηλεπικοινωνιών και γι’ αυτό η NASA αποφάσισε να διαθέσει $14.1 εκατ. από τα συνολικά $370 εκατ. του project Artemis στη Nokia, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει την ανάπτυξη δικτύο 4G στο δορυφόρο της Γης.

Σύμφωνα με τη NASA, το δίκτυο 4G θα παρέχει υποστήριξη για τις επικοινωνίες στη Σελήνη σε μεγαλύτερο εύρος, με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σύγκριση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες για το Διάστημα. Χάριν στη χρηματοδότηση, η Nokia μπορεί να ξεκινήσει τις έρευνες της για την προσαρμογή της τεχνολογίας 4G στις συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη.

Αντιλαμβάνεστε ότι ένα δίκτυο 4G θα βελτιώσει δραματικά την ταχύτητα και την ποιότητα σε σύγκριση με τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες, ενώ όσοι αναρωτιέστε γιατί δεν επιχειρούν να στήσουν δίκτυο 5G, ο λόγος είναι ότι τα σήματα 5G έχουν πολύ μικρότερη εμβέλεια και απαιτούν την τοποθέτηση πολλών περισσότερων κεραιών. Δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί το δίκτυο 4G σε 5G εάν όντως σταθεροποιηθεί η αποικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια