ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΕΓΟΝΟΣ η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

 


Ήταν γνωστό ότι οι Αρχές της πόλης Μπουσάν στη Νότιο Κορέα με την υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θέλει να δημιουργήσει μια πλωτή πολιτεία λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης αποτελούμενη από εφαπτόμενα νησάκια. Τον σχεδιασμό της πλωτής πόλης που αν δημιουργηθεί θα είναι η πρώτη του είδους στον κόσμο ανέλαβε η Oceanix που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από εικόνες καθώς και βίντεο αυτής της πόλης τα κτίρια της οποίας θα διαθέτουν φωτοβολταϊκά συστήματα έτσι ώστε η πόλη να είναι αυτόνομη ενεργειακά.

BIG-BJARKE INGELS GROUP/COVER I

Η πλωτή πόλη θα παράγει μόνη της πόσιμο νερό και θα διαθέτει μια σειρά από αεροπονικά και υδροπονικά συστήματα παραγωγής τροφίμων για να υπάρχει 100% αυτονομία στην διαμονή των κατοίκων εκεί. Σχεδιάζονται και φουτουριστικές βάρκες με τις οποίες θα μετακινούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης από και προς αυτή.

BIG-BJARKE INGELS GROUP/COVER I

Η πόλη θα είναι σχεδιασμένη για να αντέχει σε διαφόρων ειδών ακραία φαινόμενα όπως πλημμύρες, τυφώνες ή τσουνάμι. Τα εξάγωνα νησιά θα είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό τρεις φορές πιο ισχυρό από το τσιμέντο αλλά που θα μπορεί να επιπλέει πάνω στο νερό. Επίσης τα νησιά θα είναι δεμένα στον πυθμένα με άγκυρες. Το κόστος της κατασκευής αυτή της πλωτής πόλη εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Υπολογίζεται ότι στην πλωτή πόλη θα μπορούν να κατοικούν 12 χιλιάδες άτομα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν και τι είδους κριτήρια θα υπάρχουν για να ζήσει κάποιος εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια