ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

UFS 4.0 της Samsung με ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 4.200MB/s και 2.800MB/s αντίστοιχα


 Το UFS 4.0 της Samsung ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις στις προδιαγραφές JEDEC και ενισχύεται από ειδικά σχεδιασμένους ελεγκτές με στόχο τη βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση.

Η εταιρεία σκοπεύει να συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές smartphones και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο την προώθηση ενός οικοσυστήματος για το UFS 4.0, το οποίο προσφέρει ταχύτητες έως και 23,2 Gbps ανά lane, δηλαδή διπλάσια ταχύτητα από τη προηγούμενη έκδοση του προτύπου (UFS 3.1). Σύμφωνα με τη Samsung, οι λύσεις αποθήκευσης UFS 4.0 είναι ιδανικές για τα smartphones με δυνατότητες 5G ωστόσο είναι ιδανικές και για συσκευές εικονικής (VR) ή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) καθώς και για τα αυτοκίνητα.

Η Samsung σχεδίασε έναν εξειδικευμένο ελεγκτή (controller) για τη λύση της καθώς και προηγμένη μνήμη 7ης γενιάς V-NAND για το UFS 4.0 ώστε να προσφέρει ταχύτητα ανάγνωσης έως 4.200 MB/s (sequential) και ταχύτητα εγγραφής έως 2.800 MB/s (sequential).

Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η κατανάλωση. Το UFS 4.0 προσφέρει ταχύτητα ανάγνωσης 6,0 MB/s ανά mA (sequential), η οποία είναι κατά 46% βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το UFS 4.0 τέλος θα διατεθεί σε συσκευασίες με διαστάσεις 11 x 13 x 1 mm, κάτι που αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους κατασκευαστές φορητών συσκευών και smartphones ενώ θα προσφέρεται σε ποικιλία χωρητικοτήτων που θα φτάνουν έως και το 1TB. Η μαζική παραγωγή των chips UFS 4.0 θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια