ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται η αναβάθμιση των ταχυτήτων από τον ΟΤΕ

 


Απορρίφθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η Vodafone με αίτημα να σταματήσει ο ΟΤΕ στους συνδρομητές του τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet. Η απόφαση της ΕΕΤΤ ελήφθη χθες από την Ολομέλεια.

Στελέχη της Vodafone επανέλαβαν χθες ότι το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα στην ΕΕΤΤ εδράζεται αποκλειστικά στην ανάγκη να διασφαλίζονται δίκαιοι όροι και προϋποθέσεις για πραγματικό ανταγωνισμό. Προσέθεταν επίσης ότι η εταιρεία θα εξετάσει προσεκτικά το κείμενο της απόφασης της ΕΕΤΤ μόλις αυτή της κοινοποιηθεί και θα αξιολογήσει τις μελλοντικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβάθμιση των ταχυτήτων από τον ΟΤΕ αφορά δυνητικά σε περίπου σε 800 χιλ. συνδρομητές.

Οι συνδρομητές σταθερής Cosmote, οικιακοί και εταιρικοί, στους οποίους είναι τεχνικά εφικτή η αναβάθμιση, θα μεταφερθούν σταδιακά στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα internet, χωρίς επιπλέον κόστος.

Ειδικότερα, συνδρομητές με οικονομικό πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps, έως 50Mbps και έως 100Mbps, θα αναβαθμιστούν σε ταχύτητα έως 50Mbps, έως 100Mbps και έως 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια και χωρίς καμία μεταβολή στη διάρκεια του συμβολαίου τους ή του μηνιαίου παγίου.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με την κάθε σύνδεση είτε αυτόματα και απομακρυσμένα, είτε σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από τεχνική υλοποίηση και επικοινωνία με τους συνδρομητές. Οι συνδρομητές στους οποίους είναι εφικτή η αναβάθμιση, θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My Cosmote App και με γραπτό μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια