ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως το smartphone σας έχει ιό

 


Υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας έχει πέσει θύμα χάκερ και η εφημερίδα Sun τα δημοσίευσε για να σας βοηθήσει να είστε σε εγρήγορση.

Πρώτο σημάδι είναι η πτώση στην απόδοση του τηλεφώνου σας. Εάν οι εφαρμογές αργούν πολλοί να φορτώσουν ή κολλάνε, η συσκευή σας ίσως έχει παραβιαστεί.

Ένα άλλο σημάδι είναι ότι η μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα. Καθώς το κακόβουλο λογισμικό τρέχει παρασκηνιακά, η μολυσμένη εφαρμογή αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία σας. Το ίδιο ισχύει και αν η συσκευή ζεσταίνεται υπερβολικά.

Ακόμα, εάν παρατηρήσετε τα data σας να εξαντλούνται νωρίτερα από ότι συνήθως μέσα στο μήνα, μπορεί να οφείλεται σε malware.

Ένα ακόμα σημάδι είναι να βλέπετε πολλά αναδυόμενα παράθυρα στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Τότε μπορεί να έχετε adware και ο χάκερ να κρύβεται πίσω από τις διαφημίσεις που σας εμφανίζονται. Και να βγάζει λεφτά με αυτόν τον τρόπο.

Αν υποψιάζεστε ότι το smartphone σας έχει πέσει θύμα χάκερ, αναζητήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς με υψηλή βαθμολογία, εγκαταστήστε και εκτελέστε τη. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η εφαρμογή θα  σας δώσει μερικές προτάσεις για να ακολουθήσετε. Αν σας συνιστά να διαγράψετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, κάντε το άμεσα.

Εάν το πρόβλημα δε διορθωθεί, μπορεί να χρειαστεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Κάντε το αφού πρώτα έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία που θέλετε να διατηρήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια