ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεχνολογία Επικοινωνίας επόμενης γενιάς στο πρώτο Samsung 6G Forum


 Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Samsung 6G Forum (S6GF), που διεξάγεται διαδικτυακά.


Το Forum, με θέμα «The Next Hyper-Connected Experience for All», χωρίζεται σε δύο μέρη και μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το κανάλι της Samsung στο YouTube. Κάθε μέρος του συνεδρίου αποτελείται από ομιλίες ειδικών από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία, που ειδικεύονται στις τεχνολογίες επικοινωνιών επόμενης γενιάς, ενώ τις ομιλίες θα ακολουθήσει ομαδική συζήτηση σε πάνελ.

 

«Οραματιζόμαστε ότι το 6G θα προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες στους ανθρώπους, μέσω της εξέλιξης της υπερ-συνδεσιμότητας. Αυτή η σκέψη αποτελεί το θεμέλιο του οράματός μας για το 6G», δήλωσε ο Sebastian Seung, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Samsung Research[1]. «Πιστεύουμε, ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το 6G. Η διαμόρφωση του 6G θα χρειαστεί πολλά χρόνια, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες γενιές, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και πολλές συζητήσεις και συνεργασίες μεταξύ των φορέων της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού κόσμου».

 

Πρώτο Μέρος – 6G Air Interface

 

Το πρώτο μέρος πραγματεύεται τη θεματική «6G Air Interface». Την κεντρική ομιλία θα απευθύνει ο Jeffrey Andrews, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin, με τίτλο «Deep Learning in the 6G Air Interface». Η ομιλία πραγματεύεται τον τρόπο που η βαθιά μάθηση (deep learning) θα αποτελέσει βασική τεχνολογία για την εκκίνηση του 6G, συνεισφέροντας στη σημαντική πρόοδο του τομέα air interface (σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ δύο σταθμών σε κινητή ή ασύρματη επικοινωνία) σε πολλά επίπεδα.

 

Μετά την κεντρική ομιλία, ο Charlie Zhang, Senior Vice President (SVP) στο Samsung Research America, ο Takehiro Nakamura, Senior Vice President και Γενικός Διευθυντής στο NTT DOCOMO και ο John Smee, Senior Vice President της Qualcomm Technologies, Inc. θα απευθύνουν εμπεριστατωμένες ομιλίες σε θέματα που εξειδικεύονται.

 

Ο Charlie Zhang, Senior Vice President του Samsung Research America, θα παρουσιάσει τη θεματική «Radio Technology Evolution for Beyond 5G and 6G». Η παρουσίαση θα αφορά στις τεχνολογίες 6G που, αν και βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, διαμορφώνουν σταδιακά κάποιες κατευθύνσεις που κερδίζουν δυναμική τόσο στον ακαδημαϊκό κόσμο όσο και στη βιομηχανία. Μεταξύ των κατευθύνσεων αυτών είναι η υποστήριξη ενός νέου φάσματος όπως η ανώτερη μεσαία ζώνη στην περιοχή των 7-24 GHz και η ζώνη Terahertz (THz), οι νέες τεχνολογίες κεραιών, η εξέλιξη της τεχνολογίας διπλής όψης και η τοπολογία δικτύου, η κοινή χρήση φάσματος, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) ως εγγενές μέρος του σχεδιασμού πρωτοκόλλου, κ.λπ.

 

Ο Takehiro Nakamura, Senior Vice President του NTT DOCOMO, μέσω της ομιλίας του με θέμα «5G Evolution and 6G», τονίζει ότι η έρευνα που επικεντρώνεται σε τεχνολογίες και υπηρεσίες για την εξέλιξη του 5G και του 6G επιταχύνεται παγκοσμίως. Ο John Smee, Senior Vice President της Qualcomm Technologies, Inc., μέσω της ομιλίας του με θέμα «Driving Air Interface Innovation Toward 6G», δίνει έμφαση στην προηγμένη ασύρματη έρευνα και ανάπτυξη σε πολλαπλούς φορείς που θα φέρουν ανατρεπτικές καινοτομίες και θα ωθήσουν τα τεχνολογικά όρια, επιτρέποντας νέες και βελτιωμένες εμπειρίες χρήστη με τεχνολογία 6G.

 

Τις παρουσιάσεις αυτές θα ακολουθήσει συζήτηση για την τεχνολογία 6G RAN, της οποίας θα ηγηθεί ο Juho Lee, συνεργάτης του Samsung Research. Στη συνέχεια, ο Sunghyun Choi, Executive Vice President (EVP) και Επικεφαλής του Communications Research Center στο Samsung Research, θα μοιραστεί με το κοινό μέσω demo video την πρόοδο της Samsung στην έρευνα για το 6G.

 

Δεύτερο Μέρος - Intelligent Network for 6G

 

Το δεύτερο μέροςμε τίτλο «Intelligent Network for 6G», ξεκινά με την κεντρική ομιλία του Tarik Taleb, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Oulu, στη Φινλανδίαμε θέμα «6G Networking – The Journey Towards a Novel Vision of “Service of Services”». Η ομιλία αυτή πραγματεύεται πώς η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονικοποίηση λειτουργιών δικτύου, η δικτύωση που καθορίζεται από λογισμικό (Software-Defined Networking) και το Edge/Cloud computing έφεραν σημαντικά οφέλη στη μείωση των δαπανών και του λειτουργικού κόστους, την ευελιξία στην ανάπτυξη και τον ταχύτερο χρόνο στην αγορά. Παράλληλα, θα αναφερθεί στο 6G ως φορέα που πιθανόν να φέρει νέα πνοή στον τομέα της δικτύωσης κινητής μέσω cloud.

 

Την κεντρική ομιλία θα ακολουθήσουν ο Seungjoo Maeng, Master της Samsung Electronics, ο Byonghyo Shim, Καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ και ο Shi Jin, Καθηγητής στο Southeast University της Κίνας, με εμπεριστατωμένες ομιλίες σε θέματα που εξειδικεύονται.

 

Ο Seungjoo Maeng, Master της Samsung Electronics, μέσω της ομιλίας του με θέμα «Challenges in Applying AI/ML Technology to Improve Performance of Mobile Communication Systems», επισημαίνει τις προκλήσεις στην εφαρμογή AI και ML (Machine Learning) για τη βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων ασύρματης κινητής επικοινωνίας και εξηγεί πώς αυτές οι προκλήσεις θα μπορούσαν να επιλυθούν.

 

Ο καθηγητής Byonghyo Shim του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, μέσω της ομιλίας του με θέμα «Deep Learning-Aided Mobile Detection and Beamforming for mmWave and THz Communications», θα παρουσιάσει το νέο παράδειγμα ελέγχου των επικοινωνιών mmWave και THz με βάση το DL (deep learning). Στη συνέχεια, ο Shi Jin, καθηγητής στο Southeast University της Κίνας, θα απευθύνει ομιλία με τίτλο «Deep Learning-based CSI Feedback in Massive MIMO Systems», συζητώντας τις προκλήσεις και τις πιθανές κατευθύνσεις στην έρευνα που σχετίζεται με την εφαρμογή πληροφοριών κατάστασης καναλιού (channel state information) που βασίζονται σε DL (deep learning) σε μελλοντικά συστήματα ασύρματης επικοινωνίας.

 

Τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει ομαδική συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη δικτύου, με συντονιστή τον Sunghyun Choi, EVP του Samsung Research.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Samsung Tech Forum», επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Samsung Research στη διεύθυνση research.samsung.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια