ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 11: Αυτή είναι μάλλον η ημερομηνία κυκλοφορίας της τεράστιας αναβάθμισής

 


Όπως φαίνεται, η μεγάλη 22H2 ενημέρωση των Windows 11 είναι σχεδόν έτοιμη και μάλιστα θα κάνει το ντεμπούτο της εντός του μήνα που διανύουμε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο γνωστός leaker της Microsoft, WalkingCat, ο οποίος αμέτρητες φορές στο παρελθόν έχει αποκαλύψει έγκυρες πληροφορίες για τα projects της εταιρίας, έκανε γνωστό πως η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να φτάσει σε ‘RTM’ κατάσταση στις 24 Μαΐου.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, τα αρχικά RTM σημαίνουν ‘release to manufacturers’ και έχουν μείνει από τις παλιότερες εκδόσεις των Windows (πριν τα Windows 10). Πρακτικά όταν τα υπό ανάπτυξη Windows έφταναν σε ‘RTM’ κατάσταση σήμαινε πως ήταν έτοιμα για την κυκλοφορία τους και έτσι ξεκινούσε η αποστολή τους σε κατασκευαστές υπολογιστών, για να ετοιμαστούν τα πρώτα desktops και laptops.

Πλέον τα Windows ακολουθούν μοντέλο υπηρεσίας και οι νέες αυτές εκδόσεις διανέμονται μέσα από τα Windows Updates. Από τη μία υπάρχει το θετικό ότι δε χρειάζεται ο χρήστης να προβεί σε εγκατάσταση από την αρχή, από την άλλη η κυκλοφορία των νέων εκδόσεων γίνεται σε κύματα, οπότε το πιθανότερο είναι πως αν η ενημέρωση δεν γίνει απευθείας διαθέσιμη στον υπολογιστή σας στις 24 Μαΐου, θα πρέπει να περιμένετε κάποιες ημέρες ή εβδομάδες.

Για την ιστορία, η μεγάλη 22H2 έκδοση των Windows 11 αναμένεται να διορθώσει σημαντικά θέματα του λειτουργικού, επαναφέροντας για παράδειγμα το Drag & Drop αρχείων στα προγράμματα της γραμμής εργασιών. Συγχρόνως, πολλά νέα χαρακτηριστικά βρίσκονται στα σκαριά για την Έναρξη, όπως οι φάκελοι προγραμμάτων και η δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους της pinned ενότητας. Παράλληλα, η Διαχείριση Εργασιών θα ενημερωθεί με εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό, το OneDrive θα ενσωματωθεί καλύτερα στον File Explorer, θα προστεθούν νέες διατάξεις για το snapping παραθύρων, ένα νέο χαρακτηριστικό για δυναμική εναλλαγή των wallpapers καθημερινά κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια