ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το τέλος του σταθερού τηλεφώνου στην Ελλάδα!

 


Σε μια νέα εντελώς εποχή μπαίνουμε σταδιακά, καθώς το σταθερό τηλέφωνο συνεχίζει συνεχώς να φθίνει σε χρήση. Οι εποχές που πλέον το τηλέφωνο ήταν το βασικό μέσο επικοινωνίας, έχουν περάσει, στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας και πλέον αυτό χρησιμοποιείται απλά για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν το internet.

Αυτό δηλώνουν πολίτες στο Βήμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι όλο και περισσότεροι σκέφτονται να προβούν στην κατάργησή του. Κάποτε ο αριθμός ήταν και γεωγραφικό στίγμα, τουλάχιστον μέχρι την εποχή που δόθηκε η δυνατότητα να τον μεταφέρεις.

Από την μεριά του ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος λέει ότι «η τάση των πολιτών σήμερα πράγματι είναι να χρησιμοποιούν κυρίως τα κινητά τους τηλέφωνα και στο σπίτι.

Οι καταναλωτικές συνήθειες έχουν αλλάξει, και αυτό έχει δημογραφικά χαρακτηριστικά καθώς οι νέοι κυρίως και οι ομάδες με κινητικότητα συνηθίζουν πλέον να χρησιμοποιούν μόνο τα κινητά τους τηλέφωνα. Κάτι που είναι λογικό, καθώς οι επικοινωνίες πια γίνονται με υψηλές ταχύτητες, σε ώριμα δίκτυα 5G, και βεβαίως με στόχο μελλοντικά να αντικαταστήσουμε τελείως τον χαλκό με οπτικές ίνες. Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια