ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Raspberry Pi 5 επεκτείνει την γκάμα του με νέο μοντέλο 2 GB στα $50


 
Το Raspberry Pi Foundation αποκάλυψε μια νέα παραλλαγή 2 GB του Raspberry Pi 5, με τιμή μόλις $50, προωθώντας την αποστολή του να κάνει τους υπολογιστές γενικής χρήσης υψηλής απόδοσης προσβάσιμους σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό το νέο μοντέλο εντάσσεται στις ήδη επιτυχημένες εκδόσεις 4 GB και 8 GB, προσφέροντας μια πιο οικονομικά φιλική επιλογή για τους χρήστες χωρίς συμβιβασμούς στη βασική λειτουργικότητα που έχει κάνει το Raspberry Pi 5 μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των techies και των εκπαιδευτικών.


Κυκλοφόρησε μόλις δέκα μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του Raspberry Pi 5, αυτή η νέα παραλλαγή βασίζεται σε ένα βελτιστοποιημένη - σχετικα με το κόστος - έκδοση D0 του επεξεργαστή εφαρμογών BCM2712. Ο νέος επεξεργαστής διατηρεί την ίδια ισχυρή τετραπύρηνη αρχιτεκτονική Arm Cortex-A76 και προηγμένες δυνατότητες πολυμέσων με τους προκατόχους του, αλλά αφαιρεί περιττές δυνατότητες, μειώνοντας το κόστος παραγωγής. Σε συνδυασμό με τη μείωση της χωρητικότητας μνήμης, αυτό επέτρεψε στο Raspberry Pi Foundation να μειώσει την τιμή κατά $10, καθιστώντας το μια ακόμη πιο ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν προσιτές λύσεις υπολογιστών.

Η εισαγωγή του μοντέλου 2 GB είναι ιδιαίτερα σημαντική για χρήστες που μπορεί να μην χρειάζονται την επιπλέον μνήμη που προσφέρουν οι εκδόσεις υψηλότερης χωρητικότητας. Χάρη στο Raspberry Pi OS, το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για την αποδοτικότητα των πόρων, αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από καθημερινή χρήση έως και εκπαιδευτικές εργασίες. Ενώ μπορεί να εξακολουθεί να προτιμόνται οι παραλλαγές 4 GB ή 8 GB για πιο απαιτητικές εφαρμογές, το μοντέλο 2 GB αναμένεται να είναι υπεραρκετό για πολλές τυπικές περιπτώσεις χρήσης.

Με την κυκλοφορία του 2GB Raspberry Pi 5, το ίδρυμα συνεχίζει να προσφέρει στη γκάμα των προσιτών υπολογιστών. Αυτή η νέα παραλλαγή είναι μια άμεση απάντηση στη ζήτηση των χρηστών για μια επιλογή χαμηλότερου κόστους, αντανακλώντας τη δέσμευση του ιδρύματος να παρέχει ευέλικτα εργαλεία υψηλής απόδοσης στην παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια