ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τιμές της μνήμης RAM DDR5 θα αυξηθούν λόγω υψηλής ζήτησης για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης


 
Το κόστος της μνήμης RAM gaming DDR5 είναι έτοιμο για σημαντική αύξηση καθώς οι κορυφαίοι κατασκευαστές SK Hynix, Samsung και Micron προετοιμάζονται να αυξήσουν τις τιμές στα τσιπ DRAM. Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί μια περίοδο καταπόνησης της προσφοράς που προκαλείται από την εκτοξευόμενη ζήτηση για μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (HBM) που είναι κρίσιμη για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας σε καθυστερημένη αλλά σημαντική αύξηση των τιμών για τις μονάδες μνήμης DDR5.


Σύμφωνα με αναφορές της Taiwan Economic Daily, η SK Hynix πρόκειται να αυξήσει τις τιμές DDR5 κατά 20%, σημειώνοντας άλμα 15% από προηγούμενες προσφορές. Αυτή η μετατόπιση αντανακλά την ευρύτερη τάση της αγοράς όπου οι τιμές μνήμης flash DRAM και NAND αναμένεται να φτάσουν σε πρωτοφανή υψηλά έως το 2025. Η αυξανόμενη ζήτηση για HBM, η οποία, παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των συνολικών αποστολών μνήμης, απαιτεί εκτεταμένους πόρους παραγωγής, έχει εκτρέψει την παραγωγική ικανότητα μακριά από το DDR5, προκαλώντας αυτές τις επικείμενες αυξήσεις τιμών.

Καθώς οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν αυτούς τους περιορισμούς, η προσφορά μνήμης DDR5 αναμένεται να μειωθεί, ωθώντας την SK Hynix και άλλους να αυξήσουν τις τιμές για να διαχειριστούν τη ζήτηση. Αν και η αύξηση είναι ανησυχητική, αναμένεται να παραμείνει διαχειρίσιμη σε περίπου 20%, πολύ μακριά από τις ακραίες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε άλλες αγορές τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, για όσους χρειάζονται κορυφαία μνήμη RAM για gaming, μπορεί τώρα να είναι η καλύτερη στιγμή για αγορά πριν τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές τιμών.

Το αυξανόμενο κόστος της μνήμης DDR5 υπογραμμίζει τον συνεχή αντίκτυπο της ζήτησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας, σηματοδοτώντας πιθανές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι κατασκευαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια