ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Google θέλει να μοιάσει στην Apple με τις νέες λειτουργίες για Android


 Η Google κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το Android που διευκολύνει τη μεταφορά κλήσεων και το διαμοιρασμό σημείων πρόσβασης Wi-Fi μεταξύ πολλών συσκευών, εφόσον βρίσκονται κοντά και είναι όλες συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Google.

Η αναβάθμιση ανακοινώθηκε ουσιαστικά στα τέλη Μαΐου, μετά το συνέδριο Google I/O 2024, και φαίνεται ότι η λειτουργικότητα παίρνει τώρα το δρόμο για τις συσκευές, όπως εντόπισε το 9to5Google.

Εάν το smartphone σας έχει λάβει την ενημέρωση, θα μπορείτε να μεταβείτε στα Settings και στη συνέχεια να επιλέξετε Google -> Devices and sharing -> Cross-device services. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε μια ομάδα συσκευών για να μοιράζεστε κλήσεις και hotspots μεταξύ τους, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει tablet και Chromebooks.

Φυσικά αυτός είναι ένας τομέας όπου οι συσκευές της Apple ήδη υπερέχουν, με λειτουργίες όπως το Handoff, το οποίο σας επιτρέπει να μεταβιβάζετε κλήσεις, αρχεία και πολλά άλλα εκτός από αυτά μεταξύ iPhone, iPad και Mac. Η Google τώρα πλησιάζει, ως ένα βαθμό.

Σύμφωνα με τις περιγραφές στην εφαρμογή, το call casting σας επιτρέπει να «μεταφέρετε κλήσεις μεταξύ αυτής της συσκευής και άλλων κοντινών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας Google». Προς το παρόν, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Meet για να λειτουργήσει αυτό, αν και άλλες εφαρμογές ενδέχεται να προσαρμοστούν στο μέλλον.

Η λειτουργία άμεσου hotspot σας επιτρέπει να «μοιράζεστε αυτόματα την πρόσβαση στο hotspot με τις δικές σας συσκευές». Αυτό καλύπτει τα τηλέφωνα και τα tablet Android, καθώς και τα Chromebooks, και θα σας γλιτώσει από το επιπλέον βήμα της εισαγωγής του κωδικού πρόσβασής σας.

Η Google αναφέρει ότι η δεύτερη λειτουργία, η κοινή χρήση του διαδικτύου, δεν είναι διαθέσιμη στις συσκευές της Samsung, αλλά υπάρχει μια παρόμοια λειτουργία στα τηλέφωνα Galaxy που ονομάζεται auto-hotspot, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτής (και η οποία υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια).

Όλα αυτά γίνονται πριν από τη μεγάλη ενημέρωση Android 15, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει πλήρως μέσα στον επόμενο μήνα περίπου, και την Τρίτη, 13 Αυγούστου, θα έχουμε τα μεγάλα αποκαλυπτήρια της σειράς Pixel 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια