ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Addonics ανακοινώνει τα Ultra DigiDrive (UDD25) HDD/SDD Docks



Οι παλιοί ίσως να θυμούνται το Zip Drive της iomega και τις δισκέτες του των 100MB. Τι θα λέγατε για μια αντίστοιχη συσκευή η οποία όμως να χρησιμοποιεί ως “δισκέτες”, σκληρούς δίσκους, SSDs ή ακόμα και memory cards; Η Addonics ανακοίνωσε μια σειρά από docks, την σειρά Addonics UDD25, η οποία ίσως σε κάποιους να θυμίσει το Zip Drive.
Η νέα σειρά αποτελείται από τέσσερα docks για 2.5'' HDD/SSD, M2 και mSATA SSDs, CFast και CF κάρτες. Υπάρχουν δύο μοντέλα, ένα εσωτερικό και ένα φορητό, που μπορούν να λειτουργήσουν ως τυπικοί readers/writers και δύο πανομοιότυπα μοντέλα με την δυνατότητα εγγραφής απενεργοποιημένη, ώστε να λειτουργούν ως απλοί readers. Η χρήση των read only μοντέλων επιτρέπει την διαμοίραση δεδομένων ανάμεσα σε χρήστες, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δεδομένων αυτών, αφού η αδυναμία εγγραφής δεν επιτρέπει την παραποίηση τους, ενώ παράλληλα αποτρέπει κινδύνους όπως για παράδειγμα να μολυνθούν τα δεδομένα αυτά από ιούς.

Οι read/write εκδόσεις των docks χρησιμοποιούν USB 3.0 και SATA(eSata για το portable) συνδέσεις για την μεταφορά των δεδομένων, εξασφαλίζοντας υψηλές ταχύτητες μεταφοράς. Οι Read only εκδόσεις περιορίζονται στην USB 3.0 σύνδεση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε δίσκο ή SSD των 2,5'' με ύψος από 7 έως 9,5 χιλιοστά, ενώ για την χρήση με M2, mSATA, CFast ή CF κάρτα, διατίθεται ξεχωριστό optional kit. Είναι plug and play, δεν χρειάζονται κάποιο software για να λειτουργήσουν και οτιδήποτε συνδεθεί είναι hot swappable, με λίγα λόγια μπορεί να συνδεθεί ή να αποσυνδεθεί εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί επανεκκίνηση του συστήματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως boot devices και είναι συμβατά με οποιοδήποτε OS υποστηρίζει USB ή SATA mass storage devices. Οι τιμές τους είναι στα $45 δολάρια για τις φορητές εκδόσεις και $49 δολάρια για τις εσωτερικές.

pu25 with Hdd


udd25 detail

Πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια