ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχεται το πρώτο Android smartphone της Nokia;

Μετά την παρουσίαση του πρώτου Android tablet από την Nokia, με την ονομασία Nokia N1, φαίνεται πως οι Φινλανδοί ετοιμάζουν και το πρώτο smartphone της εταιρείας με το λειτουργικό της Google. To smartphone σύμφωνα με τις φήμες θα ονομάζεται απλά Nokia C1 και σήμερα διέρρευσε μια φωτογραφία της συσκευής.

Στις φήμες όμως περιλαμβάνονται και κάποια χαρακτηριστικά του smartphone και σύμφωνα με αυτές θα έρχεται με SoC κατασκευής Intel και 2 GB RAM. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το Nokia C1 θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών και ανάλυσης 720p (High Definition) και εσωτερική μνήμη χωρητικότητας 32 GB. Στην οπίσθια πλευρά του smartphone θα υπάρχει μία camera με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel, ενώ η εμπρόσθια διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel. To Nokia C1 θα «φοράει» Android 5.0 Lollipop σε συνδυασμό με την τελευταία έκδοση του Nokia Z Launcher, όπως ακριβώς και το tablet Nokia N1. Θα κατασκευαστεί από τη Foxconn, καθώς η Nokia δεσμεύεται να μην κατασκευάσει smartphone μέχρι το 2016 από την συμφωνία της με τη Micorosft.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση του Nokia C1, αλλά υποθέτουμε πως το πιθανότερο είναι να το δούμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια