ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple κατοχυρώνει πατέντα για την προστασία της οθόνης του iPhone


H Apple κατοχύρωσε πατέντα στην οποία περιγράφεται η τεχνολογία που θα γυρνάει το iPhone στον αέρα κατά την πτώση. Ο σκοπός της είναι να περιστρέψει έτσι το κινητό ώστε να μην σπάσει η οθόνη και να μην καταστραφούν και άλλα ευαίσθητα εξαρτήματα.
Σύμφωνα με την πατέντα αυτή, η ενσωματωμένη τεχνολογία θα υπολογίσει το σημείο κρούσης και θα μετακινεί το κέντρο βάρουςτου κινητού ώστε να σωθεί όσο γίνεται το κινητό. Αυτό το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας τον εσωτερικό μηχανισμό δόνησης και τον επεξεργαστή, που θεωρητικά μπορεί να περιστρέψει το κινητό πριν την πρόσκρουση και λειτουργεί σε συνδυασμό και με τους άλλους αισθητήρες του iPhone όπως το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο για να αντιλαμβάνεται τη θέση του κινητού κατά την πτώση.
Η πατέντα αυτή παρουσιάζει και μερικές ακόμα ιδέες από την Apple, λίγο πιο περίεργες. Για παράδειγμα να μπορεί το iPhone να μαγκώνει ή να αποδεσμεύει κατά την πτώση τα συνδεδεμένα ακουστικά. Επίσης γίνεται αναφορά για έναν μηχανισμό προώθησης που θα χρησιμοποιεί μια φιάλη αερίου για να αλλάζει τον προσανατολισμό του κινητού. Είναι συνηθισμένο για εταιρίες όπως η Apple να κάνουν αιτήσεις για πατέντες για πάρα πολλές ιδέες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και θα τις δούμε στο κοντινό μέλλον στα προϊόντα τους. Η ιστοσελίδα AppleInsider που αποκάλυψε και το θέμα σημειώνει ότι ο μηχανισμός δόνησης του iPhone 6 είναι διαφορετικός από αυτόν που περιγράφεται στην πατέντα, ο οποίος μοιάζει πιο πολύ με τον μηχανισμό προηγούμενων μοντέλων κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά της μη χρήσης αυτού του μηχανισμού σε μελλοντικά κινητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια