ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το ρολόι από ηλεκτρονικό χαρτί της SONY



Είχαν ακουστεί φήμες ότι η SONY πειραματίζεται με την δημιουργία ενός ρολογιού από ηλεκτρονικό χαρτί. Τελικά από ότι φαίνεται οι φήμες είχαν βάση και μάλιστα το πρωτότυπο αυτό ρολόι ήταν σε κοινή θέα εδώ και καιρό, απλά κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι μιας και οι κατασκευαστές του ρολογιού δεν χρησιμοποιούσαν πουθενά το όνομα της εταιρίας.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της SONY, η εταιρία έχει ένα project σε εξέλιξη, το οποίο ονομάζεται “Fashion Entertainments” και σκοπός του είναι η διερεύνηση του κατά πόσο το ηλεκτρονικό χαρτί μπορεί να αξιοποιηθεί σε προϊόντα μόδας. Τα πρώτα δείγματα αυτής της ιδέας είναι ένα παπιγιόν και το εν λόγω ρολόι, το οποίο ονομάζεται FES Watch και μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή του με μια απλή κίνηση του χεριού του χρήστη. Το ρολόι διαθέτει 24 σχέδια από τα οποία μπορεί να επιλέξει ο χρήστης του.


detail 355 feswatch face gif4


Η ομάδα που αναπτύσσει αυτά τα προϊόντα ήθελε να δει την αντίδραση του κοινού, χωρίς αυτό να επηρεάζεται από την παρουσία του brand name της SONY. Για αυτό το σκοπό το όνομα της SONY κρατήθηκε μυστικό και το ρολόι ανέβηκε ως ανεξάρτητο project σε ιστοσελίδα της Ιαπωνίας όπου διάφορα πρωτότυπα προϊόντα αναζητούν χρηματοδότηση από το κοινό. Με αρχικό στόχο τα 2 εκατομμύρια γιεν, το ρολόι κατάφερε μέσα σε τρεις βδομάδες να ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια γιεν, βρίσκοντας περισσότερους από 150 υποστηριχτές. Αν και η SONY αρνήθηκε να κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία διάθεσης του ρολογιού, οι υποστηριχτές του project που το έχουν προ παραγγείλει, αναμένεται να το παραλάβουν στα χέρια τους τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια