ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD ανακοίνωσε την Radeon R9 Fury X και άλλα τέσσερα προϊόντα

Αυτό και αν ήταν έκπληξη. Γνωρίζαμε από φήμες και διαρροές ότι η AMD θα ανακοίνωνε την Radeon R9 Fury X μαζί με μερικά “rebranded” προϊόντα, αλλά δεν περιμέναμε να ανακοινώσει συνολικά πέντε προϊόντα που βασίζονται στον επεξεργαστή γραφικών “Fiji”.
Ο στόχος της εταιρείας ήταν να προσφέρει εκπληκτικής αποδοτικότητας προϊόντα, που ενεργοποιούν το gaming σε ιδιαίτερα υψηλές αναλύσεις, 4K και 5K, με μικρό μέγεθος για να ευνοηθεί η δημιουργία υψηλών επιδόσεων small-form factor PCs, και χωρίς το κόστος να είναι πολύ υψηλό για τον σύγχρονο και απαιτητικό gamer.

Την παρουσίαση των νέων καρτών γραφικών της εταιρείας έκανε η Πρόεδρος και CEO της AMD, Δρ. Lisa Su (η παρουσίαση των “Fiji” από το 48ο λεπτό και μετά).

Το πρώτο προϊόν που ανακοίνωσε η AMD, δεν είναι άλλη από την νέα κάρτα γραφικών Radeon R9 Fury X, η οποία διαθέτει 4GB HBM και σύστημα υδρόψυξης. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ικανή να ενεργοποιήσει το gaming σε αναλύσεις 5K και το κόστος της είναι $649. Ο “πυρήνας Fiji” είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευάσει η εταιρεία προσφέροντας πάνω από 8 TFLOPs και είναι ο πρώτος στον κόσμο που συνδυάζεται με stacked HBM (High-Bandwidth Memory), που βρίσκεται στην συσκευασία της GPU.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η δεύτερη κάρτα γραφικών που παρουσίασε η εταιρεία είναι η “απλή” AMD Radeon R9 Fury, που θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με σύστημα υδρόψυξης ή αερόψυξης. Και η συγκεκριμένη λύση είναι ιδανική για gaming σε αναλύσεις 4K και το κόστος των καρτών γραφικών που θα βασίζονται στην συγκεκριμένη GPU θα βρίσκεται στα $549.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Δρ. Lisa Su, Πρόεδρος και CEO της AMD, εξέπληξε το κοινό όταν πραγματοποίησε επίδειξη της νέας AMD Radeon R9 Nano. Πρόκειται για μία κάρτα γραφικών με ιδιαίτερα “κοντό” PCB (μόλις έξι ίντσες), τόσο κοντό που μοιάζει με μία από τις νέες Radeon R9 360 ή Radeon R9 370. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε 4GB HBM. Το κόστος της δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια