ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κάμερα DxΟ One προσθέτει αισθητήρα 1” στα 20,2 Megapixels

Η DxO One είναι μία κάμερα, που συνδέεται στις νέες συσκευές iPhone μέσω του Lightning connector για να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες τους στον τομέα της φωτογραφίας, αφού μεταξύ άλλων διαθέτει αισθητήρα 1” ανάλυσης 20,2 Megapixels και ταχύτατο σύστημα φακών f/1.8.
Χάρη στην σύνδεση μέσω του Lightning connector, δεν παρατηρείται υστέρηση, όπως με τις κάμερας της σειράς QX της Sony που χρησιμοποιούν ασύρματη σύνδεση. Ο αισθητήρας είναι τύπου 3:2 CMOS BSI και το σύστημα φακών έχει διάφραγμα που μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ f/1.8 και f/11 ενώ παρέχονται ρυθμίσεις για το ISO (από 100 έως 51200) και την ταχύτητα του κλείστρου (μπορεί να ρυθμιστεί από 1/8000s έως 15s).

Όσο αφορά στα υποστηριζόμενα formats, υποστηρίζονται JPG, DNG και DxO (SuperRAW) καθώς και MOV για videos έως και ανάλυσης 1080p στα 30fps. Επίσης τραβάει video σε 720p και στα 120fps για slow motion αποτέλεσμα. Όσο αφορά στο SuperRAW, η κάμερα τραβάει τέσσερα αρχεία σε RAW και τα συνδυάζει για να προσφέρει επίπεδο ποιότητας dSLR.

Ο χειρισμός της κάμερας, που πραγματοποιείται μέσω της οθόνης βεβαίως του iPhone καθώς και μέσω μίας dedicated εφαρμογής με dSLR-like χειριστήρια. Η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορες γωνίες (κατά 60°) και επειδή η θύρα Lightning είναι reversible μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για selfies. Μία υποδοχή microSD είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ώστε να μην γεμίζει ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής iPhone ή iPad με μεγάλου μεγέθους αρχεία RAW ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία επαρκεί για 200 λήψεις φωτογραφιών.

Η κάμερα έχει βάρος 108 γραμμάρια και οι διαστάσεις της είναι 67,5 x 48,9 x 26,3 χιλιοστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης ή zoom ενώ δεν διαθέτει και flash. Το μεγαλύτερο ζήτημα πάντως μοιάζει να είναι η τιμή, αφού θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα €650 από τον Σεπτέμβριο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια