ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Android σε smartphones με Atom επεξεργαστές

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ήταν η δήλωση ότι «Η Intel σκππεύει να φορέσει όλα τα λειτουργικά συστήματα στις συσκευές με επεξεργαστές Atom» της Renee James, στέλεχος της Intel χωρίς να εστιάσει ωστόσο σε λεπτομέρειες στα πλαίσια του συνεδρίου «Intel Developer Forum (IDF)» στο Πεκίνο, αναφερόμενη κυρίως στο λειτουργικό σύστημα της Google. «Tο Android πάντως, έχει δοκιμαστεί ήδη σε συσκευές κατηγορίας smartphone με Atom επεξεργαστή και πολλοί πελάτες της Intel έχουν δείξει ενεργό ενδιαφέρον.»
Η προτροπή της Intel αποσκοπεί στην περαιτέρω διείσδυση Atom επεξεργαστών στην αγορά των «έξυπνων τηλεφώνων», στην οποία αυτή τη στιγμή αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος είναι η Arm Holdings. Aν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της Intel, θα πρέπει να τροποποιηθεί κατάλληλα το Android για την x86 αρχιτεκτονική των επεξεργαστών Atom. Αυτό βέβαια εικάζεται ότι δεν θα είναι μεγάλο εμπόδιο αφού το Android είναι ένα ανοικτό λειτουργικό, που ενώ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρήση με επεξεργαστές της RISC αρχιτεκτονικής της MIPS (μιας και αυτόν χρησιμοποιούν τα περισσότερα κινητά της αγοράς), μπορεί να τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να υποστηρίζει και άλλους επεξεργαστές για κινητές συσκευές.
Ωστόσο υπάρχουν στην αγορά συσκευές με Atom επεξεργαστές, όπως κάποια μοντέλα netbook της ACER, στα οποία το Android λειτουργικό σύστημα τρεχει χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, η MIPS Technologies έχει κάνει ήδη port το Android σε συσκευές με αρχιτεκτονική επεξεργαστών MIPS (Microprocessor without Interlocked Pipeline Stages), όπως ψηφιακές κορνίζες, οικιακούς media servers κ.α.

Με πληροφορίες και απο το myphone

Δεν υπάρχουν σχόλια