ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσημη παρουσίαση του LePhone

Η εταιρεία Lenovo, γνωστή κυρίως από τον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας τη πρώτη Android συσκευή της την οποία μάλιστα είχε πρόσφατα παρουσιάσει στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας CES.
Το LePhone δεν είναι το πρώτο Android κινητό της αγοράς που έχει πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο, αλλά είναι «από τα λίγα» με διαφορετικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχεδιασμό όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος από τη συνημμένη φωτογραφία. Η «διεπαφή χρήστη» (user interface) είναι σχεδιασμένη ειδικά γι' αυτή τη συσκευή άρα διαφοροποιημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα Android κινητά της αγοράς, καθώς δεν θα έχει προ-εγκατεστημένες τις εφαρμογές για τις υπηρεσίες της Google, αλλά το πακέτο εφαρμογών της Baidu mobile.
Εντυπωσιακό επίσης είναι και το γεγονός ότι φέρει θύρα σύνδεσης με εξωτερικό πληκτρολόγιο, ενώ στη παρούσα φάση δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.
Στην παρουσίαση της συσκευής η Lenovo «εκμυστηρεύθηκε» τα σχέδια της και τους στόχους της να πουλήσει στην αγορά εκατομμύρια συσκευές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια μετέπειτα. Αυτό δικαιολογείται και από τις πρόσφατες κινήσεις της να μπει στο «παιχνίδι» για εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας Palm. Επίσης αποκάλυψε ότι με τον καιρό στοχεύει να αποκτήσει καλύτερη θέση όσο αφορά την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της σε σχέση με την Research In Motion (RIM) στην αγορά της Κίνας.
Η Lenovo δήλωσε ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα στην αγορά της Κίνας και μάλιστα έχει ήδη «ανοίξει» το δικό της διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια