ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Review: HP Compaq Mini 311

ΠΟΛΛΕΣ φορές έχουμε αξιολογήσει αρκετά mini notebooks (ή netbooks για άλλους) ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αγγίζει στα χέρια μας ένα mini notebook που βασίζεται στην πλατφόρμα της Nvidia, ION LE. Tο νέο Compaq Mini 311 της HP καταφέρνει να μας εντυπωσιάσει με τον φιλικό του χαρακτήρα, τον... επαγγελματικό προσανατολισμό αλλά και τις επιδόσεις του.
Tα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν καταλυτικά το συγκεκριμένο netbook από τον ανταγωνισμό είναι τρία, και θα τα χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα σημαντικά, αφού επαρκούσαν όχι μόνο για να το διαφοροποιήσουν απλώς, αλλά για να το καταστήσουν το καλύτερο netbook που αξιολογήσαμε μέχρι και αυτή την ώρα στα χέρια μας.
Tα χαρακτηριστικά πιο αναλυτικά επικεντρώνονται στα εξής: η οθόνη του, το πληκτρολόγιο και το υποσύστημα γραφικών. Αν και γενικώς, οι χρήστες δεν περιμένουν υψηλές επιδόσεις από το υποσύστημα γραφικών ενός notebook του είδους, είναι τουλάχιστον ενθαρυντικό να γνωρίζεις ότι τα γραφικά στο “μηχάνημα” για το οποίο επένδυσες μερικές εκατοντάδες ευρώ δεν είναι απλώς... για το σαλόνι ή το γραφείο μας και ότι μπορεί με άνεση να αναπαράγει video ανάλυσης Full HD (1080p), να σου προσφέρει θύρα HDMI για να μπορείς να το απολαύσεις στην ολότητα του χρησιμοποιώντας μία τηλεόραση Full HD και επιπλέον να σου επιτρέπει να παίζεις και μερικά αγαπημένα, αν και παλαιότερης τεχνολογίας, τρισδιάστατα παιχνίδια.
Ουσιαστικά, για να το πούμε απλοικά, δεν... βγάζεις τα μάτια σου, αφού σε αντίθεση με άλλους φορητούς υπολογιστές της κατηγορίας του, διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 11,6 ιντσών η οποία με τη σειρά της διαθέτει ανάλυση 1366 x 768 pixels.
H μεγάλη οθόνη, αναγκαστικά μεγάλωσε ελαφρώς το... σασί του Compaq Mini 311, και αυτό είχε ως θετικό... αντίκτυπο στο πληκτρολόγιο, το οποίο διαθέτει κανονικού μεγέθους πλήκτρα και βρίσκεται στο 92% του μεγέθους ενός κανονικού πληκτρολογίου. Περιττό να σας αναφέρουμε πως η πληκτρολόγηση του συγκεκριμένου άρθρου πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του Compaq Mini 311.

Δεν υπάρχουν σχόλια