ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony Vaio Y - Στύλ για πάντα!

Η νέα σειρά Vaio Y της Sony έχει έρθει για να μαγέψει τους λάτρεις της φορητότητας. Αυτό γιατί είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, είτε αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, που σε αρκετούς θα αρέσει, είτε αφορά την επιλογή του υλικού, που θα ικανοποιήσει, διατηρώντας τις κατάλληλες ισορροπίες. Σας το παρουσιάζουμε πρώτοι :-)
Το σύστημα της δοκιμής μας ήρθε με επεξεργαστή Intel Core 2 Duo ULV, δηλαδή χαμηλής κατανάλωσης, ακροβατώντας μεταξύ επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης, με προφανή στόχο την υψηλή αυτονομία. Από τα αποτελέσματα που λάβαμε, όσον αφορά την αυτονομία της μπαταρίας, χωρίς να μας ενθουσιάσει, σίγουρα μας άφησε ικανοποιημένους. Ο χρόνος που λάβαμε από την μέτρηση ήταν 171 λεπτά, δηλαδή σχεδόν 3 ώρες με το battery eater ως γνωστόν να ... καταπιέζει τα συστήματα σε βαθμό που μάλλον εμείς δεν θα είχαμε κάνει.
Περνώντας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Vaio Y, μας άρεσε που όπως όλα τα μοντέλα της νέας σειράς, έτσι και αυτό διαθέτει στην δεξιά πλευρά τον μεγάλο στρογγυλό διακόπτη για το on/off ο οποίος βέβαια σε σκοτεινό περιβάλλον θα σας ενοχλήσει λιγάκι μιας και φωτίζεται ολόκληρος πράσινος όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα. Ευτυχώς είναι στα πλάγια και όχι προς τα επάνω για να αντανακλά το φως στην οθόνη. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 13,3 ίντσες και μας άρεσε για την φωτεινότητα της και την αρκετά καλή ευκρίνεια. Η ανάλυση της 1366x768 pixels, είναι ικανοποιητική, αλλά και μεγαλύτερη να ήταν δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση.
Το πληκτρολόγιο τύπου chiclet έχει καλή αίσθηση, ενώ χάρη στην σχεδίαση του, δύσκολα θα πατήσετε το λάθος πλήκτρο. Το touchpad που το συνοδεύει είναι τυπικό, με καλή απόκριση και υποστήριξη βασικών gestures για να σας διευκολύνει. Σε ένα τέτοιο ultra portable σύστημα η κάρτα γραφικών δεν είναι άκρως απαραίτητη, παρόλα αυτά το Vaio Y διαθέτει το intel GMA 4500 ικανό για αναπαραγωγή HD υλικού, χωρίς προβλήματα.
Οι επιδόσεις του μπορεί να μην είναι ότι ταχύτερο κυκλοφορεί, αλλά είναι αξιοπρεπείς και το κυριότερο ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του κατόχου φορητού υπολογιστή στην κατηγορία, Το σύστημα συνοδευόταν από 4GB μνήμης RAM, ενώ συνοδευόταν από Windows 7 Home Premium.

Δεν υπάρχουν σχόλια