ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι είναι οι πιο αξιόπιστοι HDDs;

Kατά την έρευνα για την αγορά ενόςσκληρού δίσκου, οι περισσότεροι δίνουν σημασία στη χωρητικότητα και στην τιμή. Λιγότεροι είναι εκείνοι που θα δώσουν σημασία στις ταχύτητες που προσφέρει ένας HDD, αφενός επειδή οι περισσότεροι προσφέρουν περίπου τις ίδιες ταχύτητες σήμερα - εξαιρούνται οι "πράσινοι" δίσκοι -, αφετέρου επειδή όσοι αναζητούν ταχύτητα στην προσπέλαση δεδομένων, θα στραφούν σε έναν SSD.
Με τις τιμές των SSD να έχουν γίνει αρκετά προσιτές και αναμένεται να γίνουν ακόμα χαμηλότερες, η αγορά ενός HDD αποτελεί κυρίως μία λύση καθαρά για αποθήκευση αρχείων και όχι για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και software.

Ποιος δίσκος όμως είναι αξιόπιστος ώστε να του εμπιστευτούμε τα αρχεία μας;

Η αξιοπιστία των σκληρών δίσκων είναι ένα από τα ερωτήματα πουπρέπει να απασχολούν τους υποψήφιους αγοραστές, ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορούν να γνωρίζουν.
Μία εικόνα για την αξιοπιστία των σκληρών δίσκων μπορεί να μας δώσει η Backblaze, μία εταιρεία που προσφέρει λύσεις backup καιcloud storage για την ικανοποίηση υψηλών απαιτήσεων σε αποθηκευτικό χώρο, μέσω της χρήσης χιλιάδων σκληρών δίσκων από τις εταιρείες, Hitachi [HGST]Westrern Digital, Seagate και Toshiba.
Μέχρι το τέλος του 2014, η εταιρεία είχε στην κατοχή της 15.528 δίσκους της Seagate, 22.902 δίσκους της Hitachi, 1.174 από την Western Digital drives και 47 από την Toshiba. Δεν ήταν όλοι οι δίσκοι της ίδιας "ηλικίας", καθώς μερικοί λειτουργούσαν ήδη λίγα χρόνια, ενώ τα μοντέλα των 4TB και 6TB είχαν αγοραστεί μέσα στο 2014 .
Ο λόγος που η BackbBlaze έχει χιλιάδες σκληρούς δίσκους από τις Hitachi [HGST] και Seagate, είναι επειδή η εταιρεία αγοράζει δίσκους που έχουν τον καλύτερο λόγο τιμής ανά GB, και αυτό το καταφέρουν τα τελευταία 5 χρόνια οι παραπάνω δύο εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια