ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

DDR4 Memory Review - Corsair LPX & ADATA XPG




Με την έλευση των Haswell-E επεξεργαστών και του X99 chipset της Intel μπήκαν στη ζωή μας και οι μνήμες DDR4 με τα 288 pins.
Μπορεί μέχρι στιγμής το αυξημένο συνολικά κόστος της πλατφόρμας Haswell-E να είναι υψηλό, οπότε και η αποδοχή του κοινού να μην είναι η αναμενόμενη, αλλά όπως και να έχει η DDR4 ήρθε για να μείνει οπότε καλό είναι να αρχίσουμε εξοικειονόμαστε περισσότερο με αυτήν.

Στη σημερινή δοκιμή θα αξιολογήσουμε δύο κιτ DDR4 τα οποία προέρχονται από δύο μεγάλες εταιρίες του χώρου, την Corsair και την Adata. Και τα δύο κιτ περιέχουν τέσσερα modules των 4 GB το καθένα για να αξιοποιήσουν πλήρως τα τέσσερα κανάλια επικοινωνίας με τη μνήμη των Haswell-E. Μπορεί να έχουν την ίδια χωρητικότητα αλλά οι LPX μνήμες της Corsair είναι χρονισμένες στα 2400 MHz οπότε και έχουν προβάδισμα έναντι των XPG που επέλεξε να μας στείλει η Adata, οι οποίες αποτελούν το βασικό μοντέλο της σειράς με 2133 MHz ταχύτητα.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Οπότε η σύγκριση μεταξύ τους είναι άνιση γιαυτό και η σημερινή αξιολόγηση δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε μια κόντρα μεταξύ των Corsair LPX με τις Adata XGP, αλλά στην ουσία θα προβούμε σε μια απλή αντιπαράθεση αποτελεσμάτων η οποία θα σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε καλύτερα τα αποτελέσματα των δοκιμών. Για την ιστορία όμως θα ανεβάσουμε τα ρολόγια και των δύο κιτ στα ίδια επίπεδα, για να δούμε και την απόδοση τους με ίσους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια