ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ASUS ανακοινώνει την GTX 980 20th Anniversary Gold Edition


Με την GTX 980Ti να πηγαίνει για το καλοκαίρι ή και αργότερα, την Titan X να είναι αρκετά ακριβή για αρκετό κόσμο και την GTX 970 να έχει χάσει λίγη από την λάμψη της λόγω της ιστορίας με τα specs της κάρτας, οι εταιρίες βλέπουν να υπάρχει περιθώριο για νέα μοντέλα GTX 980 στην αγορά. Η ASUS λοιπόν, ανακοίνωσε την νέα GTX 980 20th Anniversary Gold Edition, η οποία είναι η ταχύτερη GTX 980, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.
.
Η ASUS συμπληρώνει 20 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης της κάρτας γραφικών και γιορτάζει αυτό το γεγονός με την special αυτή έκδοση της GTX 980. Η κάρτα είναι βαμμένη με μαύρο και χρυσαφί χρώμα και έχει την GPU της υπερχρονισμένη σε συχνότητες 1317 MHz / 1431MHz Turbo. Η μνήμη παραμένει χρονισμένη στα στάνταρ 7GHz. Διαθέτει custom made PCB με 14 phase DIGI+ VRM σχεδίαση, ενώ για την τροφοδοσία της υπάρχουν δύο 8pin υποδοχές PCIe. Σε συνδυασμό με τους υψηλής ποιότητας Ιαπωνικούς 10K πυκνωτές, η ASUS υπόσχεται μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και τις θερμοκρασίες των εξαρτημάτων της κάρτας. Κύκλωμα memory defroster, εγγυάται ότι το overclocking σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες των 0 βαθμών, δεν θα οδηγήσει σε cold bugs, ενώ χάρη στο Safe Mode, το VBIOS μπορεί να γίνει reload με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στην κάρτα.

Όσον αφορά την κάρτα εμφανισιακά, αυτή όπως είπαμε είναι χρωματισμένη με μαύρο και χρυσαφί χρωματισμό. Υπάρχει back plate το οποίο είναι χρωματισμένο χρυσαφί, ενώ το I/O bracket είναι χρωματισμένο μαύρο. Στα πλάγια υπάρχει το λογότυπο “20TH Anniversary” το οποίο φωτείζεται με χρήση χρωματιστών LEDs και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το load της GPU, αλλά και όταν η κάρτα είναι σε Safe Mode.

Για την ψύξη της η κάρτα χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης DirectCU II, ενσωματώνοντας όμως και το χαρακτηριστικό 0db της σειράς STRIX, το οποίο σταματάει τους ανεμιστήρες του συστήματος ψύξης όταν δεν υπάρχουν απαιτήσεις για αυξημένη ψύξη. Αυτό επιτρέπει πραγματικά αθόρυβη λειτουργία σε desktop χρήση, ταινίες ή ακόμα και σε χαλαρό gaming.

Η ASUS δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό το πότε θα διαθέσει την κάρτα και σε πια τιμή.

ASUS GTX 980 20 AEG 2
ASUS GTX 980 GOLD EDITION 9x

Δεν υπάρχουν σχόλια