ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

NailO. Μικροσκοπικό trackpad για φορητές συσκευές από το MIT


Μία νέα φορετή συσκευή, που για την ώρα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, παρουσίασαν ερευνητές από το Media Laboratory του ΜΙΤ, που λειτουργεί ως trackpad για φορητές συσκευές, όπως είναι τα smartphones.
Το NailO είναι ένα μικροσκοπικό Bluetooth-enabled trackpad που προσαρμόζεται στο νύχι του αντίχειρα και επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί την φορητή συσκευή του, όταν δεν έχει την δυνατότητα να αγγίξει την οθόνη, όπως όταν έχει λερωμένα χέρια επειδή βάφει ή μαγειρεύει για παράδειγμα. Αλλά το σημαντικότερο; Μπορεί να χρησιμεύσει και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Με swipes πάνω στην επιφάνεια του, μπορεί να αλλάζει σελίδες στον browser, σε ένα ebook, να αλλάζει τραγούδια ή να βλέπει φωτογραφίες στην gallery.

Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες, όπως να απαντήσει σε μία εισερχόμενη κλήση ενεργοποιώντας στην συνέχεια την ανοιχτή ακρόαση ή ακόμα και να… πληκτρολογήσει κείμενο αν είναι ανάγκη.Σε αυτή την ιδιαίτερα μικρή σε μέγεθος συσκευή, οι ερευνητές του MIT Media Laboratory προσάρμοσαν ένα μικροελεγκτή, ένα capacitive αισθητήρα αφής, Bluetooth καθώς και μπαταρία

Δεν υπάρχουν σχόλια