ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα 4TB περιορίζονται οι πρώτοι HAMR HDDs της Seagate

Στα 4TB περιορίζονται οι πρώτοι HAMR HDDs της SeagateΗ τεχνολογία Heat Assisted Magnetic Recording βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και λέγεται ότι τα πρώτα drives που θα βασίζονται σε αυτή θα περιορίζονται στα 4TB.

Η Seagate έχει βλέψεις να κλιμακώσει την χωρητικότητα των HDDs που χρησιμοποιούν την τεχνολογία HAMR μέχρι και τα 16TB όμως τα πρωτότυπα που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της καταφέρνουν αγγίζουν μόνο τα 4TB και θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα εντός του 2017. Εκτός από την Seagate, άλλοι μεγάλοι "παίκτες" στον χώρο που ετοιμάζουν παρόμοιους δίσκους είναι η HGST και η Western Digital, ενώ ήδη είδαμε νωρίτερα την Toshiba να ετοιμάζει SSD στα 128 ΤΒ με τη χρήση των QLC.

Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει η Seagate λειτουργεί με τη βοήθεια του laser το οποίο έχει μήκος κύματος 810 nm στα 20 mW. Κατά τη διαδικασία της εγγραφής, ένα συγκεκριμένο μέρος της επιφάνειας θα θερμαίνεται στους 450c βαθμούς Κελσίου και θα ψύχεται, μέσα σε 20ns. Στόχος της Seagate είναι να φτάσει το 1.5 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1-Tbit, όμως ακόμη βρίσκεται υπό ανάπτυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια