ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η NASA θα χρηματοδοτήσει έρευνες, με στόχο την μετατροπή ανθρώπινων περιττωμάτων σε τροφή

Είναι τρελό, ωστόσο φαίνεται πως σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ενδέχεται να γίνει απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η NASA χρηματοδοτεί έρευνες που θα έχουν στόχο την μετατροπή των ανθρώπινων περιττωμάτων σε τροφή για τους αστροναύτες.
Πρόκειται σίγουρα για μία ακραία περίπτωση, ωστόσο η NASA θέλει οι αστροναύτες της να έχουν εξασφαλισμένη τροφή για να επιβιώσουν ότι και να συμβεί κατά την διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Ίσως να είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προμήθειες για ένα μακρινό ταξίδι ή ενδεχομένως και οι συνθήκες για την καλλιέργεια φαγητού να μην είναι ιδανικές οπότε και η διαστημική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον οι αστροναύτες της ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις θα επιβιώσουν.
 Η NASA θα χρηματοδοτήσει τις έρευνες οκτώ Πανεπιστημίων, με $200 χιλιάδες κάθε χρόνο για τρία χρόνια. Ένα από τα Πανεπιστήμια που θα χρηματοδοτηθούν είναι το Clemson στην Nότια Καρολίνα, με τους ερευνητές εκεί να πιστεύουν ότι με την βιοεπεξεργασία θα μπορούν να μετατρέψουν τα ανθρώπινα περιττώματα σε τροφή. Χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς, οι επιστήμονες ενδεχομένως θα βρουν τον τρόπο να κάνουν κάτι τέτοιο. Πάντως η μετατροπή των ούρων σε πόσιμο νερό έχει ήδη δοκιμαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τους αστροναύτες και σύντομα θα γίνει σχετική έρευνα που θα κρίνει την επιτυχία της κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε για την διαδικασία.

Υπάρχουν βεβαίως και άλλα projects της NASA που “τρέχουν” όπως είναι εκείνο της δημιουργίας πίτσας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του 3D printing, και φανταζόμαστε ότι οι μελλοντικοί αστροναύτες της NASA θα… παρακαλούν να πετύχει και να εγκριθεί.

 Site: DigitalTrends

Δεν υπάρχουν σχόλια