ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα κορυφαία κάρτα γραφικών για φορητούς ετοιμάζει η Nvidia

Μια νέα κορυφαία κάρτα για φορητούς ετοιμάζει η Nvidia. Η κάρτα αναμένεται να είναι γρηγορότερη από μια GeForce GTX 980 για desktop συστήματα και ειδικότερα τόσο γρήγορη όσο δύο GTX 980M σε SLI. Ακόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ονομασία της με το επικρατέστερο όνομα που κυκλοφορεί να είναι το GeForce GTX 990M.
.Η νέα mobile GPU αναμένεται στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και η αποκάλυψή της έγινε από τον Wu Haijun, CEO της κινεζικής Hasee. Η νέα GPU θα βασίζεται στο GM204 chip, όπως και η GTX 980, αρχιτεκτονικής Maxwell. Θα διαθέτει μεταβλητό TDP μεταξύ 100W και 185W+, δίνοντας την δυνατότητα στους κατασκευαστές να επιλέξουν το επίπεδο των επιδόσεων που θέλουν να προσφέρουν στα laptop τους, καθώς και το σύστημα ψύξης που θα χρησιμοποιήσουν. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας GPU είναι ότι θα είναι κολλημένη πάνω στην κεντρική πλακέτα και δεν θα έρχεται σε μορφή MXM.

GTX990M Wu Haijun

Μια ιδέα των επιδόσεων που θα έχει το νέο chip και εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για επιδόσεις στα επίπεδα δύο GTX 980M σε SLI, μπορούμε να πάρουμε από τα παρακάτω benchmarks.

Δεν υπάρχουν σχόλια