ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung αποκάλυψε τα νέα Galaxy Note 5 και Galaxy S6 edge+

Στην εκδήλωση Unpacked, που για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια δεν πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης IFA, αλλά στην Ν. Υόρκη, η Samsung αποκάλυψε τις δύο νέες, “μεγάλες” συσκευές της, τα Galaxy Note5 και Galaxy S6 edge+.
Και οι δύο συσκευές, μοιάζουν σαν να πρόκειται για δύο μεγεθυμένα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge, και πράγματι, με εξαίρεση το Galaxy Note 5 που ενσωματώνει θήκη για το βελτιωμένο S Pen, εξωτερικά και από αισθητικής άποψης δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές από τις γνωστές ναυαρχίδες της Κορεάτικης εταιρείας (το Note 5 διαθέτει πάντως πλάτη που στις δύο άκρες καμπυλώνει). Έτσι, το Galaxy Note 5 διαθέτει τον περισσότερο συμβατικό σχεδιασμό από τα δύο, αφού το Galaxy S6 edge+ διαθέτει όπως και το “απλό edge” οθόνη που καμπυλώνει. Αυτή την φορά όμως, και σε σύγκριση με το περσινό Galaxy Note Edge, η οθόνη του καμπυλώνει και από τις δύο πλευρές. Τόσο το Galaxy Note 5 όσο και το Galaxy S6 edge+ διαθέτουν οθόνες Super AMOLED ανάλυσης WQHD (1440 x 2560 pixels) με διαγώνιο 5,7 ιντσών (518ppi).

Οι ομοιότητες των δύο νέων συσκευών της Samsung με τα “μικρότερα αδέρφια” τους δεν περιορίζονται πάντως στην εξωτερική εμφάνιση, και διατηρούνται και στο εσωτερικό, και έτσι βασίζονται στο γνωστό 14nm SoC της Samsung, Exynos 7420, το οποίο διαθέτει dual quad-core 64-bit επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας έως και 2,1GHz (τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 1.5GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 στα 2.1GHz) και γραφικά τύπου Mali-T760MP8.

Και οι δύο συσκευές επίσης διαθέτουν 4GB LPDDR4 RAM και θα κυκλοφορήσουν με αποθηκευτικό χώρο 32GB και 64GB (UFS 2.0) χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Υποστηρίζεται επίσης Bluetooth 4.2, WiFi 802.11a/b/g/n/ac, NFC, GPS, ασύρματη φόρτιση καθώς και τεχνολογία Fast Charge (υποστηρίζεται και από το wireless charging αφού η συσκευή φορτίζει μέσα σε δύο ώρες) ενώ η μπαταρία και των δύο συσκευών επιδεικνύει χωρητικότητα 3000mAh.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Από άποψη φωτογραφικών δυνατοτήτων, δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα Galaxy S6/ S6 edge και έτσι και οι δύο νέες συσκευές της Samsung διαθέτουν στην πρόσοψη κάμερα 5,0 Megapixels (1080p video) ενώ στο πίσω μέρος τους διαθέτουν κάμερα με αισθητήρα 16 Megapixels που συνοδεύεται από LED flash. Τόσο το Galaxy Note5 όσο και το Galaxy S6 edge διαθέτουν τον νέο αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων της εταιρείας που γνωρίσαμε με τα Galaxy S6/ S6 edge, που συνεργάζεται με την τεχνολογία Samsung Pay της εταιρείας (μέσω Magnetic Secure Transmition, MST). Επίσης, στην περιοχή του LED flash δίπλα στην κάμερα υπάρχει αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών που συνεργάζεται με την γνωστή εφαρμογή της Samsung, S Health.

Οι δύο νέες λοιπόν συσκευές της Samsung, έρχονται με δύο μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και πολλές ομοιότητες μεταξύ τους. Έτσι, το Galaxy Note5 απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες και στους χρήστες που επιθυμούν να είναι περισσότερο παραγωγικοί με το κινητό τους εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του νέου S Pen και του πρόσθετου λογισμικού που συνοδεύει την συσκευή αλλά και τις δυνατότητες multi-tasking που προσφέρει, ενώ το Galaxy S6 edge+ απευθύνεται στους χρήστες που θέλουν να αποκτήσουν μία ξεχωριστή συσκευή κυρίως για την κατανάλωση περιεχομένου (φωτογραφίες, video, σερφάρισμα στο Internet κ.ά).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσον αφορά στο S Pen, είναι clickable και κάνει όλες τις γνωστές εργασίες που γνωρίζουμε από τις παλαιότερες εκδόσεις του Note, αν και έρχονται βελτιστοποιημένες, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργίες. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις χωρίς να ενεργοποιήσετε την οθόνη. Μαζί με τις συσκευές παρουσιάστηκε και το Keyboard Cover, το οποίο λειτουργεί τόσο ως προστατευτική θήκη όσο και ως φυσικό keyboard για ευκολότερη πληκτρολόγηση, όταν το χρειάζεστε. Να αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις του Galaxy S6 edge+ είναι 154.4 x 75.8 x 6.9 χιλιοστά και έχει βάρος 153 γραμμάρια ενώ οι διαστάσεις του Galaxy Note5 είναι 153.2 x 76.1 x 7.6 χιλιοστά και έχει βάρος περίπου 171 γραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια