ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Night Sight του Google Pixel 3 ...τα σπάει..

Το Night Sight του Google Pixel 3 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο χώρο της φωτογραφίας των smartphones και εύκολα θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε ως ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και είναι διπλά εντυπωσιακό το γεγονός ότι αποτελεί κυρίως software upgrade. Και ενώ όπως δηλώνει και η ονομασία του αποτελεί την ιδανικότερη λύση για λήψεις στο σκοτάδι, κάνει σημαντική διαφορά και στην ημέρα.
Όπως παρατηρεί το theverge.com ειδικά στην ημέρα και σε καλό φωτισμό το Night Sight δίνει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα: καλύτερη ισορροπία λευκού και μεγαλύτερη ευκρίνεια (τουλάχιστον στο Picel 3). Το μόνο κόστος της χρήσης του Night Sight είναι ότι απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος για να κάνει τα μαγικά του (μερικά δευτερόλεπτα) σε σχέση με το κανονικό camera mode. Είναι αρκετά έξυπνο να γνωρίζει πόσο ακριβώς φως χρειάζεται η σκηνή και το πρώτο δείγμα της διαφοράς που προσφέρει μπορείτε να το δείτε ακριβώς από κάτω, στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Η φωτογραφία στα δεξιά διατηρεί το exposure της κανονικής φωτογραφίας, ενώ αφαιρεί την κιτρινίλα για μια πιο επακριβή ισορροπία λευκού.
Ένας νέο αλγόριθμος μηχανικής μάθησης ευθύνεται για την διαχείριση της ισορροπίας λευκού στο Night Sight του Google Pixel. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν αν και πρόκειται περί ιδιαιτέρως τεχνικής φύσεως άρθρο. Η Google από την μεριά της δεν είναι ακόμη 100% πεπεισμένη για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου αλγορίθμου, ωστόσο τα δείγματα του άρθρου αυτού δείχνουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το default.
Ένα ακόμη πλεονέκτημα του Night Sight στην ημέρα είναι ότι κάνει χρήση του Super Res Zoom της Google, μια ακόμη προσέγγιση για τη βελτίωση της λεπτομέρειας και της ευκρίνειας σε επίπεδο pixel, κάτι που οδηγεί σε βελτίωση της ανάλυσης της κάμερας, χωρίς την βοήθεια οποιουδήποτε πρόσθετου hardware.
Zoomed-in crops: Pixel 3 XL vs. Pixel 3 XL με ενεργοποιημένο το Night Sight
Αν αναρωτιέστε γιατί η Google δεν έχει φέρει το Night Sight και στην κύρια κάμερα, να μερικοί λόγοι που θα πρέπει να σκεφθούμε. Πρώτον ότι το κύριο camera mode πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και πιο γρήγορο. Το Night Sight προσθέτει λίγο χρόνο και οι φωτογραφίες που δημιουργεί κάποιες φορές χρειάζονται πρόσθετο editing. Επιπλέον, το Night Sight δεν κάνει για τα κινούμενα αντικείμενα, που υποψιαζόμαστε ότι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος.
Night Sight Off – Night Sight On 
Το Night Sight στην Google Pixel κάμερα είναι κάτι που διαφοροποιεί τις συσκευές της Google από τον ανταγωνισμό. Με όλους τους άλλους να προσπαθούν να φθάσουν τις επιδόσεις της κάμερας της εταιρείας, η Google ήδη μας δείχνει και μας αφήνει να παίξουμε με την επόμενη γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια