ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Android οι εφαρμογές 64bit είναι πολύ πιο γρήγορες

Η ανακοίνωση της Google πέρυσι ότι το Google Play Store θα απαιτεί από τα νέα apps και τα app updates να παρέχουν 64 bit εκδόσεις, έκανε ολόκληρο το λειτουργικό να στραφεί προς  τη σταδιακή μετάβαση στα 64 bit apps. Η ARM από την μεριά της είναι πολύ υποστηρικτική προς τα 64 bit apps, πιστεύοντας ότι θα φέρει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων σε όλο το λειτουργικό σύστημα, και αυτό ακριβώς αναφέρει σε νεότερο άρθρο.
Ένα 64bit CPU μπορεί να επεξεργαστεί έναν μεγαλύτερο αριθμό δεδομένων σε σύγκριση με τους 32bit, με αποτέλεσμα οι εφαρμογές να είναι σημαντικά πιο γρήγορες και να παρουσιάζει μεγαλύτερη απόκριση. Αν η αρχιτεκτονική παραμείνει στα 32bit, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί μελλοντικά όσον αφορά την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της αύξησης των επιδόσεων, καθώς θα είναι δύσκολη η βελτίωσή τους.
Παρά τη μετακίνηση του Android προς τις εφαρμογές 64 bit, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές 32bit δεν θα εξαφανιστούν. Αν μια εφαρμογή 32 bit είναι διαθέσιμη στο Google Play, παραμένει έτσι. Η μετάβαση στα 64bit αφορά μόνο τις νέες εφαρμογές και τα updated apps.
Τα περισσότερα Android smartphones υποστηρίζουν εφαρμογές και 32bit αλλά και 64bit. Ωστόσο η μετάβαση μόνο σε συσκευές 64bit μοιάζει αναπόφευκτη, καθώς το οικοσύστημα του Android αρχίζει να υποστηρίζει όλο και έναν αυξανόμενο αριθμό 64 bit εφαρμογών.  Αυτή τη στιγμή το 36% των κορυφαίων 40 εφαρμογών είναι αρχιτεκτονικής 64bit. Σε γενικές γραμμές, η μετάβαση προς τα 64 bit apps είναι μια καλή κίνηση συνολικά. Παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις και μικρότερη κατανάλωση. Όσοι από εσάς είστε developers μπορείτε να δείτε το πλήρες άρθρο της ARM για την μετάβαση στις 64bit εφαρμογές τα πλεονεκτήματα και τα εργαλεία

Δεν υπάρχουν σχόλια