ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Porsche και BMW αποκαλύπτουν σύστημα φόρτισης τρεις φορές ταχύτερο

Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι οι μεγάλοι χρόνοι φόρτισης, οι οποίοι δε συγκρίνονται με τα συμβατικά αυτοκίνητα και ένα γέμισμα σε ένα βενζινάδικο. Οι ταχυφορτιστές έχουν βελτιώσει κατά πολύ τους χρόνους, ωστόσο το χάσμα είναι μεγάλο. Τώρα όμως φαίνεται πως η Porsche και η BMW έχουν μια απάντηση, η οποία μάλιστα ξεπερνά και τους χρόνους της Tesla.
Οι δύο εταιρίες έκαναν επίδειξη μιας νέας τεχνολογίας στη Γερμανία, όπου το πρωτότυπο σύστημα φόρτισε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρκετά ώστε να διανύσει 100 χιλιόμετρα απόστασης, τη στιγμή που η ίδια η φόρτιση διήρκησε μόλις 3 λεπτά.
Ο φορτιστής με την ονομασία FastCharge έχει ισχύ 450kW, τρεις φορές αυτήν των ταχυφορτιστών της Tesla (145kW). Ωστόσο, σημειώστε πως πρόκειται για πρωτότυπη τεχνολογία και δεν είναι ακόμα ευρέως διαθέσιμη. Επιπλέον, δεν μπορούν όλα τα αυτοκίνητα να υποστηρίξουν φόρτιση 450kW, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν αναπτυχθεί περαιτέρω όμως αυτή η τεχνολογία, δε θα αργήσουμε να δούμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία φορτίζουν στους χρόνους που χρειάζεται ένα συμβατικό να γεμίσει το ντεπόζιτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια