ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχουν - κατασκευάστηκαν από AI

Τα deepfake videos είναι μία μάστιγα της εποχής μας και μας κάνουν να είμαστε σκεπτικοί με οτιδήποτε βλέπουμε πλέον στο internet. Και θα γίνονται ακόμα καλύτερα σε αυτό, όσο αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη. Τώρα, η NVIDIA  δημοσίευσε το πιο πρόσφατο AI project της και όπως θα δείτε στο video παρακάτω, πρόκειται για εικόνες ανθρώπων δημιουργημένες από τεχνητή νοημοσύνη και όχι πραγματικές φωτογραφίες.
Συνδυάζοντας Generative Adversarial Networks με μεταφορά στυλ από AI, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μία μίξη ανθρώπινων προσώπων η οποία μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία άκρως ρεαλιστική απεικόνιση ανθρώπων που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Η αληθοφάνεια των εικόνων είναι σχεδόν ανησυχητική και είναι πιο ρεαλιστικά ακόμα και από τις φωτογραφίες των εξωφύλλων περιοδικών οι οποίες επεξεργάζονται με Photoshop. Οι εικόνες περιέχουν και μια ποικιλία ατελειών, όπως άνισα μούσια, ρυτίδες γύρω από τα μάτια, φακίδες, αποχρωματισμένα κομμάτια δέρματος και άλλα. Παραμένει άγνωστο πού θα μπορέσει να είναι χρήσιμη αυτή η τεχνολογία, αλλά το σίγουρο είναι πως γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνουμε το πραγματικό από το τεχνητό στο internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια