ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook προσπαθεί να εξηγήσει την πρόσβαση εταιριών στα μηνύματά σας

Ο σάλος από την πλήρη πρόσβαση που έδωσε το Facebook σε εταιρίες να διαβάζουν τα μηνύματα των χρηστών δε φαίνεται να καταλαγιάζει σύντομα. Και ενώ Netflix και Spotify δήλωσαν πως ούτε χρησιμοποίησαν ούτε γνώριζαν ότι είχαν αυτή τη δυνατότητα, το Facebook προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο υπήρχε αυτή η δυνατότητα εξ αρχής.
Για να μπορέσετε εσείς να στείλετε ένα μήνυμα σε ένα φίλο σας του Facebook μέσα από την εφαρμογή του Spotify για παράδειγμα, χρειάζεται να δώσουμε στο Spotify “write access”. Για να μπορέσετε να διαβάσετε το μήνυμα που θα σας στείλουν, έπρεπε το Spotify να έχει “read access”. Το “delete access” σήμαινε πως αν διαγράψετε ένα μήνυμα μέσα από το Spotify, θα διαγραφόταν και από το Facebook. Κανένας τρίτος δε διάβαζε τις προσωπικές σας συνομιλίες ή έγραφε μηνύματα στους φίλους σας χωρίς την άδειά σας.
Το Facebook περιγράφει ουσιαστικά τις αρχές λειτουργίας των API των εφαρμογών και διαβεβαιώνει μέσω του Κωνσταντίνου Παπαμιλτιάδη, Διευθυντή του Developer Platforms and Programs πως “αυτές οι συνεργασίες συμφωνούνταν μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις και έγγραφα τα οποία εξηγούσαν πώς οι τρίτες εταιρίες θα χρησιμοποιούν το API και σε ποια δεδομένα θα έχουν ή δε θα έχουν πρόσβαση”. Τονίζει επίσης πως αυτή η πρακτική έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια