ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Voyager 2: Πέρασε τα όρια της ηλιόπαυσης και κινείται στον διαστρικό χώρο!

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που το Voyager 1 ξέφυγε από τα όρια της ηλιόπαυσης και πλέον ταξιδεύει στον διαστρικό χώρο. Σήμερα, η NASA ανακοίνωσε ότι τα κατάφερε και το "αδερφάκι" του, το Voyager 2, το οποίο από τις 5 Νοεμβρίου έχει περάσει και αυτό τα όρια έχοντας ταξιδέψει περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.
Όπως δήλωσε η Project Manager του προγράμματος Voyager, Suzanne Dodd,
"Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για τα Voyager probes που έχουν καταφέρει να συνεχίζουν να λειτουργούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ξεπεράσουν αυτά τα όρια. Αυτό περιμέναμε και τώρα ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε από αυτά που θα καταγράφουν πέρα από την ηλιόπαυση"
Το Voyager 2 ξεκίνησε το ταξίδι του το...1977 και μαζί με το Voyager 1 είχαν ως αποστολή να μας δώσουν μια πρώτη εικόνα για τον Κρόνο και τον Δία. 41 χρόνια μετά, αμφότερα συνεχίζουν ακάθεκτα στέλνοντας πίσω πολύτιμες πληροφορίες για τους επιστήμονες της NASA και όχι μόνο.
Τεχνικά, τα δύο διαστημικά σκάφη βρίσκονται ακόμα μέσα στα όρια του Ηλιακού Συστήματος και θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι να ξεπεράσουν και τα όρια του Νέφους Oort. Για τους λάτρεις των αριθμών, το Voyager 2 θα χρειαστεί περίπου 300 χρόνια για να εισέλθει στο Νέφος Oort και περίπου 30.000 χρόνια για να ξεφύγει και από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια