ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google ζητά άδεια να πειραματιστεί με νέα τεχνολογία WiFi στα 6GHz

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google πειραματίζεται με τεχνολογίες δικτύων, καθώς η εταιρεία είχε στήσει πριν από μερικά χρόνια το Google Fi, μια υπηρεσία παροχής τηλεπικοινωνιών σε περιορισμένη κλίμακα που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταπηδούν σε πληθώρα WiFi hotspot και να εκμεταλλεύονται τα δίκτυα 4G LTE των T-Mobile και Sprint, με τη συσκευή τους να επιλέγει αυτόματα την καλύτερη δυνατή σύνδεση.
Αυτή τη φορά, η Google έχει ζητησει άδεια από την FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ) για να ξεκινήσει δοκιμές σε ένα “μυστικό” δίκτυο WiFi κοντά στο φάσμα των 6GHz σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ (Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia, Illinois, Iowa, Kansas, Nebraska, Nevada, New York, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Texas, Utah και Virginia).
Το σχέδιο της εταιρείας είναι να διεξάγει πειράματα στο φάσμα 5650 MHz - 7125 MHz) σε ορισμένες πόλεις αυτών των πολιτειών για να ελέγξει τις τεχνικές δυνατότητες με σκοπό να προσφέρει πιο αξιόπιστες και πιο γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις. Το ζήτημα είναι ότι στις συγκεκριμένες συχνότητες ενδέχεται να υπάρξει μπλέξιμο με άλλα δίκτυα που κινούνται στο ίδιο εύρος και γι’ αυτό η Google υπόσχεται πως οι δοκιμές δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία τους.
Εάν λάβει την έγκριση της FCC, η Google θα έχει στη διάθεση της 2 χρόνια για να πραγματοποιήσει τις δοκιμές της και φανταζόμαστε ότι θα δώσει περισσότερα στοιχεία για το πλάνο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια