ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απέφυγε τα RAM boosters και Task Killers apps στο Android

Redmi K30 Ultra: Επίσημα με οθόνη 120Hz, pop-up κάμερα, 5G και νέο σύστημα ψύξηςΑν χρησιμοποιείς ένα Android smartphone ίσως να έχεις πληροφορηθεί για την ύπαρξη RAM boosters ή task killer apps. Και αν κάνεις ένα γρήγορο scroll στο Google Play Store θα δεις πλήθος τέτοιου είδους εφαρμογών με σημαντικές αξιολογήσεις. Κάτι τέτοιο θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν αξίζει να κατεβάσεις τέτοιες εφαρμογές στο smartphone σου. Όπως αποδεικνύεται όμως, το τηλέφωνό σου δεν χρειάζεται αυτού του είδους τα apps και η χρήση τους μπορεί να έχει επίπτωση στις επιδόσεις.
Πριν δούμε πως λειτουργούν οι task killers θα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι η RAM και τον σκοπό που επιτελεί στη συσκευή σου. Τα λειτουργικά συστήματα, είτε πρόκειται για Android, Windows ή κάτι άλλο, χρησιμοποιούν την RAM για να αποθηκεύσουν εφαρμογές που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει δηλαδή, ότι όταν εκκινείς μια εφαρμογή στο τηλέφωνο, το Android τη φορτώνει στη RAM. Και διατηρεί τις εφαρμογές στη RAM για να μπορείς να προβείς στη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ αυτών, χωρίς να χρειαστεί να φορτώσει πλήρως το app από την αρχή.
Το Android χρησιμοποιεί την αρχή “free RAM is wasted RAM”. Το linux kernel χρησιμοποιεί την RAM που περισσεύει για caching, κάτι που κάνει τις επιδόσεις του συστήματος πιο γρήγορες. Στα Windows όμως, το λειτουργικό διατηρεί τη RAM ελεύθερη για προγράμματα που θα την χρειαστούν στο μέλλον.
Οι περισσότεροι task killers και RAM boosters ακολουθούν έναπ αρόμοιο format. Σου παρουσιάζουν ποιες εφαρμογές τρέχουν και χρησιμοποιούν RAM και σου προσφέρουν τη δυνατότητα απελευθέρωσης απλά πατώντας πάνω σε ένα πλήκτρο για να τις σκοτώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις το κάνεις αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Επομένως το killing των εφαρμογών αποτελεί σπατάλη πόρων και δεν προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε σχέση με το να άφηνες την εφαρμογή να βρίσκεται φορτωμένη στη RAM.
Αν για παράδειγμα ανοίξεις 4 εφαρμογές και στη συνέχεια χρησιμοποιήσεις έναν task killer, οι εφαρμογές θα κλείσουν, θα διαγραφούν από την RAM και στη συνέχεια η συσκευή θα πρέπει να τις ξαναφορτώσει μόλις τις εκκινήσεις, χωρίς να βλέπεις ουσιαστικό αποτέλεσμα στις επιδόσεις. Είναι μια τακτική που την έχουμε συνηθίσει να την ακολουθούμε, ελπίζοντας σε καλύτερες επιδόσεις, αν και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια