ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Chrome: Θα επιτρέπει στις ιστοσελίδες να μπαίνουν σε battery saving mode

Η Google προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει το μεγαλύτερο πρόβλημα του Chrome browser, αυτό της εξάντλησης της μπαταρίας των laptops. Παρά το γεγονός ότι κατέχει το συντριπτικό ποσοστό στη χρήση μεταξύ των web browsers και την ενσωμάτωση πολλών εργαλείων και τεχνολογίων για να βρει τη λύση, η Google εξακολουθεί να φέρει το “στίγμα” με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να ζητήσει τη βοήθεια και των ιστοσελίδων.
Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκε μια νέα δοκιμή από την εταιρεία που ουσιαστικά έβαζε τις ιστοσελίδες σε “ύπνο” όταν έμεναν ανοικτές στο background (ειδικά όταν έχεις ανοικτές πολλές καρτέλες) καταστέλλοντας τον κώδικα JavaScript που απασχολούσε χωρίς λόγο τη CPU, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται περισσότερη μπαταρία. Αυτή τη φορά, όμως, η Google σκοπεύει να δώσει ένα νέο εργαλείο στους developers των ιστοσελίδων, έτσι ώστε να ενσωματώσουν μια επιλογή για λειτουργία της ιστοσελίδας τους σε “power-saving” mode.

chrome-optimized-battery-sites.jpg
Δεν έχει γίνει γνωστό πως ακριβώς θα λειτουργεί αυτό, αλλά υποθέτουμε πως πρόκειται για κάποιου είδους κώδικα που θα λειτουργεί ως “σήμανση” για τον Chrome browser με σκοπό να αποφορτίζει τη CPU και να εξοικονομεί ενέργεια. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να μειώνει τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας ή να επιβραδύνει τη λειτουργία των scripts για να μην απασχολείται η CPU άδικα στο background.
Επιπλέον, το νέο σύστημα θα επιτρέπει στις ιστοσελίδες να προσαρμόζουν μόνες τους την απόδοση τους ανάλογα με το αν ο χρήστης έχει επιλέξει ο ίδιος να τρέχει η συσκευή του σε power-saving mode.
Αναμένουμε περισσότερα σε κάποια επίσημη ενημέρωση από τη Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια