ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα Macs θα διαθέτουν λειτουργία Face ID;

Η λειτουργία Face ID θα είναι όπως φαίνεται μία από τις νέες λειτουργίες που θα δούμε στα νέας γενιάς Mac, καθώς βρέθηκαν στοιχεία στον κώδικα της έκδοσης macOS 11 Big Sur που υποδηλώνουν την υποστήριξη της “PearlCamera”. Αυτή είναι η κωδική ονομασία για την TrueDepth 3D Camera και τη λειτουργία Face ID που πρωτοείδαμε στο iPhone X το 2017.
Εκτός από αυτήν την αναφορά, η ιστοσελίδα 9to5mac εντόπισε τις λειτουργίες FaceDetect και BioCapture στον κώδικα, παρόμοιες δηλαδή με αυτές που βρίσκονται στο iOS, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Με δεδομένο ότι η TrueDepth κάμερα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των mobile επεξεργαστών της Apple (A-Series) είναι πολύ πιθανό ότι το Face ID θα εμφανιστεί μόνο στα νέα Macs που θα διαθέτουν τους νέους επεξεργαστές της εταιρείας.
Όπως και να ‘χει, θα είναι μια πολύ καλή προσθήκη για τα νέα Macs και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει η ενσωμάτωση, αλλά και τι επιπλέον λειτουργίες θα προσφέρει πλην του βιομετρικού ξεκλειδώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια