ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook Pages: Ετοιμάζεται μεγάλος επανασχεδιασμός και έμφαση στο Follow

Η Facebook πειραματίζεται με ορισμένες αλλαγές για τις Facebook Pages που ενδεχομένως θα προχωρήσουν σε επίσημο λανσάρισμα τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ουσιαστικά, η εταιρεία ετοιμάζει τον επανασχεδιασμό των Pages και μία από τις σημαντικότερες αλλαγές θα είναι η αντικατάσταση του Like button από το Follow.
Η συγκεκριμένη αλλαγή πιθανότατα θα γίνει μετά τις συνεχόμενες εκκλήσεις τόσο των χρηστών, όσο και των διαχειριστών των Pages, διότι πολύς κόσμος έχει δώσει μεν το Like του σε μια Page, αλλά δεν βλέπει τις ενημερώσεις επειδή δεν έχει κάνει και Follow. Με τη χρήση μόνο της επιλογής Follow, θα αποκτήσει πραγματικό νόημα η “δύναμη” μιας Page, αν και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ο αλγόριθμος του engagement, υπό την έννοια ότι εάν δεν κάνεις σχόλια ή likes στις αναρτήσεις, τότε σταδιακά θα σου εμφανίζονται λιγότερες ενημερώσεις από τη συγκεκριμένη Page.
Ακόμη, οι διαχειριστές των Pages θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο News Feed που θα τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με αναρτήσεις στο Facebook ως η Page και όχι σαν μεμονωμένοι χρήστες με το προσωπικό τους προφίλ. Στο αισθητικό κομμάτι, θα δούμε μια εμφάνιση που μοιάζει περισσότερο με προσωπικό προφίλ χρήστη και με έμφαση στις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που αφορούν τη σελίδα.
Οι δοκιμές των νέων Facebook Pages γίνονται για την ώρα σε περιορισμένο αριθμό δημόσιων προσώπων και εταιρειών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν και πότε θα προχωρήσει το γενικότερο λανσάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια