ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελλάδα: Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά με το πιο ακριβό GB mobile data

 Ελλάδα: Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά με το πιο ακριβό GB mobile data

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά καμιά φορά τα νούμερα που προκύπτουν από τις εταιρείες ερευνών αποτυπώνουν πλήρως την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης της StockApps για τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως, ήρθαν στο φως και ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν το κόστος του GB για κάθε χώρα. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν συμπεριληφθεί όλες οι χώρες του πλανήτη στην ανάλυση, αλλά μαντέψτε, οι χρήστες στην Ελλάδα πληρώνουν το πιο ακριβό GB mobile data στους παρόχους τηλεπικοινωνιών!

Συγκεκριμένα, το κόστος του GB στην Ελλάδα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα $8.16 και ακολουθούν τα ΗΑΕ με $7.62/GB, η Νέα Ζηλανδία με $6.99/GB και ο Καναδάς με $5.72/GB. Στην αντίπερα όχθη, στο Ισραήλ το κόστος είναι μόλις $0.05/GB και ακολουθούν η Ιταλία με $0.27/GB και η Ρωσία με $0.29/GB. Το Ηνωμένο Βασίλειο κινείται στα $1.42/GB και οι ΗΠΑ στα $3.33/GB.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση, τον Ιούλιο 2021 καταγράφηκαν 5.3 δισ. χρηστές παγκοσμίως, δηλαδή το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού (αύξηση 2.3% σε σύγκριση με πέρυσι).

Δεν υπάρχουν σχόλια