ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Αναγέννηση» του PC είναι τώρα!


 Ήταν 2000 όταν τα πρώτα tablet στην αγορά θεώρησαν ότι το μέλλον του προσωπικού υπολογιστή είναι αβέβαιο. Μετά μια δεκαετία, το 2010 περίπου, τίτλοι όπως το - “The PC Officially Died Today” πυροδοτούσαν νέες συζητήσεις με αρκετούς ειδήμονες της τεχνολογίας να θεωρούν βέβαιη την εξαφάνιση του προσωπικού υπολογιστή έως το 2020.

Η πραγματικότητα δείχνει σήμερα τελείως διαφορετική. Σύμφωνα με την IDC (International Data Corporation), το τρίτο τρίμηνο του 2020 οι αποστολές υπολογιστών παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 17,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο υπολογιστής που ήταν αυτός που μας βοηθούσε να συνδεθούμε, να συνεργαστούμε και να επικοινωνήσουμε, το 2020 απέδειξε την σημασία που μπορεί να έχει στη ζωή μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι βλέπουμε την αναγέννηση του υπολογιστή και όχι μια αναλαμπή λόγω συγκυριών.

Η Dell από το 1984 πρωτοπορεί σχεδιάζοντας και διαθέτοντας στην αγορά καινοτόμους υπολογιστές που μας βοηθάνε σήμερα να «εργαστούμε από οπουδήποτε» και να δημιουργήσουμε το δικό μας ψηφιακό περιβάλλον για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Για να φτάσουμε ωστόσο στο σήμερα με τον υπολογιστή ξανά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και πολύτιμο συνεργάτη τόσο των εργαζομένων όσο και των καταναλωτών μεσολάβησαν μια σειρά από καινοτομίες που μπορεί για τους περισσότερους να έμειναν «αθέατες», στην πράξη έδρασαν καταλυτικά για εντυπωσιακές αλλαγές. Μερικές και εξαιρετικά σημαντικές για το περιβάλλον των σύγχρονων επιχειρήσεων είναι:

Η συνεργασία και η συνδεσιμότητα στο επίκεντρο

Η βιομηχανία επικεντρώνεται εδώ και καιρό σε μικρότερες και ελαφρύτερες συσκευές. Στην Dell καταφέραμε να βρούμε την ζητούμενη ισορροπία για ανάλογες συσκευές που θα είναι εξοπλισμένες ωστόσο με ποικιλία θυρών για εύκολη συνδεσιμότητα, μπαταρίες μεγάλης διάρκειας ζωής και επιλογές συνδεσιμότητας για τους εργαζόμενους που εργάζονται απομακρυσμένα.

Καθώς ο υπολογιστής σας γίνεται πιο έξυπνος, καταλαβαίνει πότε θέλετε να σας βλέπουν οι άλλοι και πότε όχι. Εάν συμμετέχετε σε μια βιντεοδιάσκεψη αλλά ένα τηλεφώνημα αποσπάσει την προσοχή σας ή εάν ο/η σύζυγός- σύντροφός σας/το παιδί/το κατοικίδιο σας χρειάζεται, μπορείτε να εμπιστευτείτε τον υπολογιστή σας για να απενεργοποιήσει την κάμερα μέχρι να επιλέξετε να συνδεθείτε ξανά.

Ο χώρος που χρησιμοποιείτε για να εργάζεστε δεν πρέπει να περιορίζει την παραγωγικότητά σας. Οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να συνδεθούν με εξωτερικές φορητές οθόνες που συνδυάζονται με την οθόνη τους προσφέροντας την αυξημένη παραγωγικότητα των δύο οθονών όπου κι αν βρίσκεστε. Σκεφτείτε επίσης χώρους που διαθέτουν ασύρματη δικτύωση και ενεργοποιούνται ανιχνεύοντας την παρουσία σας, ώστε να παραμείνετε παραγωγικοί καθώς βρίσκεστε εν κινήσει και μεταβαίνετε στον χώρο εργασίας σας.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους εκτός γραφείου, χρειάζονται βασική συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο καθώς η διαθεσιμότητα 5G διευρύνεται. Το Latitude 9510 ήταν ο πρώτος υπολογιστής με υποστήριξη για το δίκτυο 5G, ενώ συνδεσιμότητα 5G προσφέρουν φυσικά και  νεότερα μοντέλα όπως τα Latitude 9420 και Latitude 9520. Ωστόσο, χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους υπολογιστές που μπορούν να αξιοποιήσουν το 5G οπουδήποτε, ή να μπορούν να επιλέγουν σύνδεση σε δίκτυο 5G όταν το Wi-Fi δεν είναι επαρκές.

Το «​premium»​ είναι για όλους

Στο παρελθόν, υψηλόβαθμα στελέχη και επαγγελματίες με πολύωρη εργασία εκτός γραφείου απολάμβαναν τις καλύτερες συσκευές-τον πιο κομψό φορητό υπολογιστή με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όλοι είχαμε κάποια στιγμή ζηλέψει λίγο τη νέα συσκευή ενός συναδέλφου μας. Η αναγέννηση του PC έρχεται να προσφέρει αυτή την «premium» εμπειρία σε περισσότερους εργαζόμενους. Για την Dell premium είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνιση και τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες μιας συσκευής.

Η Premium εμπειρία αφορά σε δυνατότητες που σας ενδιαφέρουν όπως η τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτός για τις οθόνες και το κλείστρο για την web κάμερα όταν συνδέεστε πολλές ώρες την ημέρα στη συσκευή σας. Η εμπειρία του unboxing γίνεται επίσης σημαντική, καθώς το τμήμα IT της εταιρείας μπορεί να μην χρειαστεί να έρθει ποτέ σε επαφή με τον υπολογιστή και να μπορούμε όλοι να ξεκινήσουμε άμεσα να δουλεύουμε μόλις βγει από το κουτί και τον ενεργοποιήσουμε.

Η Dell επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας εδώ και χρόνια και ανακοινώνει επίσημα τους στόχους της, ταυτόχρονα όμως εστιάζει και στο μέλλον. Νέες υλοποιήσεις υπολογιστών που έχουν σχεδιαστεί για εύκολη αποσυναρμολόγηση και ανάκτηση υλικού αναμένεται να εμφανιστούν.

Η ασφάλεια κατακτά τα πάντα

Το νέο μοντέλο εργασίας «εργασία από παντού» συνοδεύεται με μεγαλύτερες ευπάθειες ασφαλείας, καθιστώντας κρίσιμη την θωράκιση των υπολογιστών των εργαζομένων.

Ζωτικής σημασίας για τη συνολική ασφάλεια της συσκευής, και κατ’ επέκταση της επιχείρησης  είναι και η ασφάλεια του BIOS της συσκευής. Στην Dell λύσεις μας όπως το Dell SafeBIOS αποτρέπουν κακόβουλες επιθέσεις σε αυτό το επίπεδο και αποτρέπουν σε επίδοξους εισβολείς την πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες.

Χρειάζεται τέλος να επανεξετάσουμε συνολικά την ασφάλεια με νέους δημιουργικούς τρόπους. Όχι μέσω ενημερώσεων ασφαλείας, αλλά προσφέροντας υπολογιστές που χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να εξαλείψουν το κακόβουλο λογισμικό πριν καν ενεργοποιηθεί. Οι υπολογιστές θα πρέπει να προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας για να μειώσουν τον κίνδυνο από την πρόσβαση των τελικών χρηστών σε εσωτερικά δίκτυα της επιχείρησης από το σπίτι.

Η ώρα για Αναγέννηση είναι τώρα

Σήμερα, ο υπολογιστής θεωρείται κάθε άλλο παρά νεκρός. Είναι η πύλη για όλους μας προκειμένου να δουλέψουμε, να παίξουμε και να μάθουμε. Λόγω αυτής της οικειότητας, οι άνθρωποι περιμένουν περισσότερα από τον υπολογιστή τους τώρα από ποτέ.

Η Dell συνεχίζει να εργάζεται για να παρουσιάσουμε πιο προηγμένους υπολογιστές με τεχνολογίες όπως cloud, 5G και AI για να προσφέρουμε έξυπνες, εξατομικευμένες, υπέροχες εμπειρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια